“6 yaşındaki çocuğa istismar” skandalı: Dava ertelendi

6 yaşındaki çocuğa istismar ve evlendirme skandalı ile ilgili duruşma 17 Temmuz gününe ertelendi. Davada, zanlı Kadir İstekli'nin 67 seneye kadar, anne Fatıma Gümüşel ve baba Yusuf Ziya Gümüşel'in ise 22'şer seneye kadar hapsi talep ediliyor.

GÜNDEM 05.06.2023, 14:00 05.06.2023, 18:06
“6 yaşındaki çocuğa istismar” skandalı: Dava ertelendi

6 yaşındaki kız çocuğunu evlendirme ve istismar skandalı ile ilgili 2'si tutuklu 3 zanlının yargılandığı dava bir defa daha ertelendi.

Ne olmuştu?

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında olan kızı H.K.G. ile Kadir İstekli’nin (29) dini nikahla evlendirilerek istismar edildiği iddiaları büyük tepki toplamıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca oluşturulan iddianamede Kadir İstekli adına "Nitelikli cinsel saldırı" ve "Çocuğun cinsel istismarı" gerekçesiyle 30 seneden az olmayacak şekilde, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel adına da "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçu sebebiyle 18 seneden az olmamak şartıyla hapis cezası talep edilmişti.

30 Ocak günü gerçekleştirilen davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, gizlilik kararı ve yayın yasağı getirilmesi yönünde karar aldı. 27 Şubat günü düzenlenen ikinci duruşmada esas kapsamında mütalaasını paylaşan Cumhuriyet savcısı zanlıların cezalandırılmasını talep etti.

Karara bağlanması bekleniyordu

Anne Fatıma Gümüşel’in tutuksuz, Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in tutuklu yargılandığı duruşmanın 4. celsesi bugün düzenlendi. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada karar verilmesi bekleniyordu.

2 saat kadar devam eden duruşmada bir tanığın dinlendiği belirtildi.

Duruşmayı gerçekleştiren savcı mütalaasının verebilmek adına ek süre isteminde bulundu.

Mahkemenin istemini kabul ederek zanlılar Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutukluluk durumunun sürdürülmesi yönünde karar alarak duruşmayı 17 Temmuz saat 10.00’a erteledi.

Yorumlar (0)