6 şehirde “FETÖ hücre evi” operasyonu: 11 şüpheli belirlendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PYD operasyonunda Ankara merkezli 6 şehirde 11 şüpheli belirlendi. Şüphelilerin gözaltına alınması için faaliyete geçildi.

GÜNDEM 16.05.2022, 10:54 16.05.2022, 16:33
6 şehirde “FETÖ hücre evi” operasyonu: 11 şüpheli belirlendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan operasyon kapsamında Ankara merkezli 6 şehre FETÖ/PYD operasyonu düzenlendi. Kurum sınavlarına hazırlık için çalışma evi olarak oluşturulmuş yapılara karşı başlatılan soruşturmada örgütte farklı düzeylerde görev alan üniversite öğrencilerinin hücre yapılanmaları belirlendi. Bir süredir izlenen yapılanmaların merkezinin Ankara evinde hücre evinde bir araya geldikleri, belirlenen mekanlarda kaldıkları dönemde ise gizlilik amacıyla kendi GSM hatlarını kullanmadıkları; evdeki sabit hatları kullandıkları ve bylock üzerinden mesajlaştıkları kaydedildi. 



Evde polis ve asker okullarına hazırlanıyorlardı

Aralarında hala kamu görevlisi olarak çalışan kişilerin var olduğu belirlenen şüphelilerden birinin bölge imamı olduğu diğerinin de bölge talebe mesulü görevi yaptığı kaydedildi. Münferit soruşturma dosyası üzerinde soruşturulan 11 şüpheli hakkında bugün (16 Mayıs Pazartesi) gözaltı kararı verildi. Cumhuriyet Başsavcılığı emriyle Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon başlatıldı.

Yorumlar (0)