6 şehidin ailesi, acı haberi evlat nöbetinde aldı

Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen ve cenazeleri Malatya'ya getirilen 13 yurttaştan, kimliği tespit edilen 6'sının, ailesinin Diyarbakır'daki HDP binası önünde evlat nöbetinde olduğu belirtildi.

GÜNDEM 14.02.2021, 20:05 15.02.2021, 12:38
6 şehidin ailesi, acı haberi evlat nöbetinde aldı

Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen ve cenazeleri Malatya'ya getirilen 13 kişiden 10'unun kimliği belirlendi. Çeşitli tarihlerde PKK terör örgütü tarafından kaçırılarak alıkonulan ve şehit düşen polis memurları Vedat Kaya ile Sedat Yabalak, Astsubay Çavuş Semih Özbey ve erler Adil Kabaklı, Süleyman Sungur ve Müslüm Altıntaş'ın ailelerinin Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbetinde olduğu ortaya çıktı.

Yaz-kış demeden evlat nöbetine devam eden aileler, acı haberi kısıtlama sebebi ile kaldıkları otelde aldı. Aileler, sağlık personelleri eşliğinde Malatya'ya doğru yola çıkarken, evlat nöbeti tutan diğer aileler, gerçekleştirmekte oldukları eylemi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.

Beraber kaçırılmışlardı

2 Ekim 2015'te Ağrı'daki birliğine katılmak maksadıyla yola çıkan er Adil Kabaklı ile Erzincan'daki birliğine katılmak amacıyla yola çıkan er Müslüm Altıntaş, Tunceli-Pülümür kara yolunda yol kesen terör örgütü PKK mensuplarınca bulundukları araçtan indirilerek dağa kaçırıldı. Kabaklı'nın annesi Cennet Kabaklı ile Altıntaş'ın babası Şevket Altıntaş ve annesi Songül Altıntaş, 5 Eylül'de HDP binası önüne gelerek oturma eylemine iştirak etti. Müslüm Altıntaş'ın babası Şevket Altıntaş, 'Diyarbakır Annelerinden Dünyaya' adlı bir kitabı da piyasaya sürmüştü.

15 Ağustos 2015 tarihinde vatani görevini icra ederken, memleketi Siirt'e bayram iznine döndüğü esnada Diyarbakır Lice'de yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan şehit er Süleyman Sungur'un annesi Şirin Sungur da 18 Eylül 2019'dan bu yana evlat nöbeti tutuyordu.





Yorumlar (0)