6 emekli amiral hakkında karar

Bildiri soruşturmasında emekli 1 tuğgeneral ve 5 amiral adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Sulh Ceza Hakimliği, emekli askerlerin ülke dışına çıkma tedbiriyle serbest bırakılmasına karar verdi.

GÜNDEM 22.04.2021, 22:29 23.04.2021, 18:20
6 emekli amiral hakkında karar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Montrö bildirisine yönelik yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, 6 emekli amiral, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edilmişti. Sulh Ceza Hakimliği, emekli askerlerin ülke dışına çıkma tedbiriyle serbest bırakılması yönünde karar verdi.

Serbest bırakıldılar

Adliyede savcılık tarafından ifadeleri alınan emekli amiraller, ‘ikamet ettiği kenti terk etmeme’ ve ‘ülke dışına çıkmama’ kararı ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Sağlık problemleri sebebi ile tedavi gören Işık Biren’in haricinde Ali Yüksel Önel, Alper Çetin Tezeren, İlker Güven, Nurhan Kahyaoğlu, Osman Metin Açımuz ile TUSED (Türkiye Emekli Subaylar Derneği) Genel Başkanı Namık Kemal Çalışkan yer aldı. 

Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Nisan tarihinde, 104 emekli amirallerin yayımladığı bildiriye dair soruşturma başlattığını açıklamıştı.

Soruşturma çerçevesinde, 5 Nisan günü Alaettin Sevim, Ali Sadi Ünsal, Atilla Kezek, Bülent Olcay, Ergun Mengi, Kadir Sağdıç, Nadir Hakan Eraydın, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ ve Türker Ertürk gözaltına alınmış; Atilla Kıyat, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Mustafa Özbey'e ise emniyete gelmeleri yönünde bildirimde bulunulmuştu. Söz konusu şüpheliler, adli kontrol koşuluyla salıverilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma çerçevesinde 6 emekli amiral ile 1 emekli generali de 16 Nisan tarihinde ifadeye çağırmış, bu şahıslar sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelmişlerdi.

Yorumlar (0)