6-8 Ekim olayları nedir, kaç kişi öldü?

Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran 6-8 Ekim olayları ile ilgili bilgileri derledik. 6-8 Ekim olayları nedir? 6-8 Ekim olaylarından sonra ne oldu? 6-8 Ekim olayları ne zaman oldu? 6-8 Ekim olayları Yasin Börü ismi neden öne çıkıyor? 6-8 Ekim olaylarında kaç kişi öldü? İşte detaylar...

GÜNDEM 06.10.2022, 16:15 07.10.2022, 09:37 Hakan Öksüz
6-8 Ekim olayları nedir, kaç kişi öldü?

6-8 Ekim olayları, çok sayıda habere ve tartışmaya konu oldu. Birçok siyasetçi, konuşmalarında 6-8 Ekim olaylarından bahsetti. Peki 6-8 Ekim'de ne oldu? 6-8 Ekim olayları nedir? Bu soruların yanıtlarını derledik. 

6-8 Ekim olayları nedir?

6-8 Ekim olayları, Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran olaylardan biridir. Yıllarca birçok tartışma programına konu olan 6-8 Ekim olayları, siyasetçilerin konuşmalarında da geçmektedir. Peki 6-8 Ekim olayları nedir? Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yürütme Kurulu tarafından yapılan çağrı, çok sayıdaki terör örgütü YPG/PKK yandaşının çeşitli illerde sokaklara dökülmesine ve yollara barikatlar kurmasına neden oldu.

Toplamda 35 il ve 96 ilçede yaşanan olayların neticesinde çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Yollara kurulan barikatların dışında uzun namlulu silah, molotof kokteyli ve taş kullanan terör örgütü yandaşları, çok sayıda kamu malına ve vatandaşların araçlarına zarar verdi. Otobüslerin yakıldığı ve sokakların savaş alanına döndüğü olayların yol açtığı tahmini zararın, en az 300 milyon lira olduğu kaydedildi. 

6-8 Ekim olaylarında kaç kişi öldü?

Peki 6-8 Ekim olaylarında kaç kişi öldü? Vatandaşlar, sorusunun 6-8 Ekim olaylarında ölen kişi sayısını öğrenmeye çalışıyor. 6-8 Eylül olaylarında 35 sivil vatandaş yaşamını yitirdi, 2 polis memuru şehit oldu.

6-8 Ekim olaylarından sonra ne oldu?

6-8 Ekim olaylarından sonra ne oldu? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kobani soruşturması denilen soruşturma kapsamında, aralarında HDP'nin eski eş başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da çok sayıda kişi tutuklandı. Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi'ne gönderilirken Figen Yüksekdağ, Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi. Demirtaş ve Yüksekdağ'ın "sokağa çıkın" şeklinde çağrıda bulunarak terör örgütü yandaşlarını galeyana getirmesi, kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

6-8 Ekim olayları Yasin Börü

6-8 Ekim olayları Yasin Börü başlığını internetten aratan vatandaşlar, Yasin Börü kimdir? sorusunun cevabını merak ediyor. Kobani olayları sırasında Diyarbakır'da yardıma muhtaç ailelere kurban eti dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü, terör örgütü PKK'lılar tarafından öldürüldü. Üç arkadaşıyla birlikte katledilen Yasin Börü, Türkiye'nin gündemine oturdu. Yasin Börü'nün öldürülmesiyle ilgili dava kapsamında 41 kişi, hakim karşısına çıkarıldı. 16 sanığa 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanığa da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

6-8 Ekim olayları ne zaman oldu?

Peki 6-8 Ekim olayları ne zaman oldu? Vatandaşlar, Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran ve teröristlerin sokaklarda barikat kurduğu 6-8 Ekim olaylarının gerçekleştiği tarih hakkında araştırmalar yapıyor. 6-8 Ekim olayları, 2014 yılında gerçekleşti. 

Yorumlar (0)