58 şehirde cumartesi sokağa çıkma kısıtlaması geri döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, COVID-19 vaka sayılarının yükselişinin ardından hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına cumartesi gününün de 58 kente dahil edildiğini açıkladı.

GÜNDEM 29.03.2021, 19:40 30.03.2021, 12:15
58 şehirde cumartesi sokağa çıkma kısıtlaması geri döndü

COVID-19'la mücadele çerçevesinde alınan önlemlerin görüşüldüğü kabine toplantısının ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin yeni risk haritasını paylaştı.

Yeni risk haritasında 58 kentin kırmızı olmasının akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu kısıtlamasında cumartesi gününün tekrar kısıtlamaya dahil edildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Akşam kısıtlamaları devam edecek"

"Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki kentlerimizin sayısı ne yazık ki nüfusumuzun yüzde 80'ini oluşturan 58 şehre ulaşmış durumdadır. Gerçekleştirdiğimiz değerlendirmeler sonucunda, bazı konuları vatandaşlarımızla bugün paylaşma kararı aldık. Ülkemizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü sürecek.

"58 ilde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması..."

Kırmızı kategoride yer alan kentlerde yalnızca pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak devam edecek."

Yorumlar (0)