57’inci Alay unutulmadı! Binlerce kişi ‘vefa’ için yürüdü

Çanakkale Savaşı’nda gösterdiği destansı mücadele ile adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran 57’inci Alay için vefa yürüyüşü düzenlendi. 

GÜNDEM 25.04.2022, 10:04
57’inci Alay unutulmadı! Binlerce kişi ‘vefa’ için yürüdü

107 yıl önce Çanakkale’de yaşanan kara savaşlarının yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, 57’inci Alay için bir vefa yürüyüşü düzenlendi. 5 kilometrelik yürüyüşe 3 bini aşkın vatandaş katılırken, yürüyüş öncesi katılımcılara buğday çorbası ikram edildi. Buğday çorbası, 57’inci Alay askerlerinin son yemeği olarak kayıtlara geçmişti. 

3 bini aşkın katılımcı, 57’inci Alay için yürüdü

Şehit düşen kahraman askerler için gerçekleştirilen vefa yürüyüşü, Kocadere’de yer alan kamp alanından başladı. Vefa yürüyüşünde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da yer aldı. Sabah saat 07.00’de başlayan etkinlikte yaklaşık 5 kilometrelik yol kat edildi. 3 bini aşkın katılımcı, kilometrelerce yürüyerek destansı bir tarih yazan Türk askerlerini andı. Yürüyüş esnasında açılan 107 metrelik Türk bayrağı ise adeta görsel şölen oluşturdu. 

Sahur yemeğinde, 57’inci Alay’ın son yemeği olan buğday çorbası dağıtıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonuyla hayata geçirilen vefa yürüyüşü etkinliği, Eceabat’ta yer alan Konuk Evi’nde başladı. Sabah saat 04.00’te başlayan organizasyon kapsamında ilk olarak katılımcılara sahur yemeği ikram edildi. Sahur yemeğinde, 57’inci Alay’ın son yemeği olarak da kayıtlara geçen buğday çorbası dağıtıldı. Çorba dağıtımını ise bizzat Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptı. 

“Çanakkale’de Mehmetçiğimizin göstermiş olduğu ruh, bambaşka bir ruh”

Katılımcılara çorba ikram ederken açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, “107’inci yıl dönümünü yaşadığımız Çanakkale Savaşları’nın unutulmaz kahramanlarından oluşan 57’inci Alay’ı anmak için gerçekleştirdiğimiz bu özel etkinliğimizde bir araya geldik. Çanakkale’de Mehmetçiğimizin göstermiş olduğu ruh, bambaşka bir ruh. 57’inci Alay için gerçekleştirdiğimiz vefa programlarımızı her sene yapıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç kardeşlerimiz bugün bize eşlik ediyor. Çanakkale ruhunu ayakta tutmak, her daim diri tutmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu büyük emaneti sonraki nesillere taşımak amacıyla vefa etkinliğimizde bir aradayız” ifadelerini kullandı. 

“İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının ruhuna yakışır bir buluşma oldu”

Yeni neslin tarihi duyarlılığını diri tutmak zorunda olduklarının altını çizen Bakan Kasapoğlu, “İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının ruhuna yakışır bir buluşma oldu. Sahur vaktinde çorbalar ikram edildi. Ardından yürüyüşe geçeceğiz. Atalarımızın bizlere teslim ettiği o büyük emaneti yarınlara taşımak, en öncelikli hedefimiz. Bu bilinçli yolumuza devam ediyoruz. Vefa organizasyonumuz vasıtasıyla bir kez daha tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda mücadele eden tüm vatan evlatlarını rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu. 

Kocadere’den başlayan vefa yürüyüşü, Conkbayırı’na kadar devam etti

Bakan Kasapoğlu tarafından gerçekleştirilen çorba ikramı sonrasında çift sala ve ezan okundu. Sabah namazını gençlerle birlikte kılan Kasapoğlu, ardından 5 kilometrelik vefa yürüyüşüne geçti. Vefa yürüyüşüne öğrencilerin yanı sıra milli sporcular ve izciler de katıldı. Kocadere’den başlayan yürüyüş, Cokbayırı’nda tamamlandı. 

Yorumlar (0)