57 yıllık eşine günde 100 defa “Seni seviyorum” diyor

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 57 senedir evli olan Zekiye ve İsa Çakır çifti, bir Sevgililer Günü’nü daha birlikte geçirecek olmanın sevincini yaşıyor. Birbirlerini gördükleri ilk andan beri sevgilerinin hiç azalmadığını belirten Zekiye Çakır, eşinin günde 100 defa kendisine “Seni seviyorum” dediğini aktardı. 

GÜNDEM 14.02.2022, 11:17
57 yıllık eşine günde 100 defa “Seni seviyorum” diyor

Gümüşhane’de ikamet eden 5 çocuk sahibi Zekiye (68) ve İsa Çakır (79) çifti, evliliklerinin 57’inci yılını tamamlarken, ilk günkü gibi sevgilerini de koruyor. 

“İlk gördüğümde aşık oldum”

Evlilikleri süresince Sevgililer Günü’nü hep beraber geçiren çift, bu sene de bu özel günü beraber geçirecek olmanın sevincini yaşıyor. 

Zekiye Çakır’ı ilk gördüğünde aşık olduğunu anlatan İsa Çakır, Zekiye Çakır’ı evlenmeden önce görebilmek için ağaçların üstüne çıktığını, bazı şiirler okuduğunu ve evlendikten sonra ise her sabah yeni nişanlanmış ve evlenmiş gibi sevgisinin tazelendiğini kaydetti. 

Zekiye Çakır, eşinin morali bozuk ya da hasta olmadığı günlerde günde 100 defa kendisine “seni seviyorum” dediğini ve devamlı olarak güzel sözler söylediğini aktardı.

Zekiye Çakır ile evlenebilmek amacıyla çok sıkıntı çektiğini belirten 79 yaşındaki İsa Çakır, şunları anlattı:

“18 yaşındayken ona aşık oldum. Bana vermediler, çok sıkıntı çektim. Son olarak kardeşi yardımcı oldu ve aldım. Almanya’ya gittik. Ardından yeniden Kelkit’e döndüm. Nasıl sevmem, görür görmez aşık oldum. Genç iken bir ağaca çıkardım, onları evi görünürdü. Kapıya çıksın da göreyim diye ne sıkıntılar yaşadım. Şiir okudum, mektup yazdım. Eşimi, ‘işi yok, sigortası yok, bakamaz’ diyerek bir süre bana vermediler. Yaşı da küçüktü. Eskiden pancar topluyorlardı. Şimdiki eşim de o zamanlar gitti bunun resmini çektim, orada biri görmüş, ailesine haber vermiş. Annesi de ‘Onun helali, çeksin size ne’ demiş. Evliliğimiz 60’a dayandı, o günden beri eşime elim kalkmamıştır. Ona yokluk da göstermedim. Ben eşimi çok seviyorum. Sevgim, sabah yataktan kalktığımda yeniden nişanlanmış gibi oluyor. Her gün namaza kalkar, kalkmadığında bir şey mi oldu diye gider bakarım. O da bu hürmeti, hizmeti bana senelerce gösterdi. Neyim varsa hepsini ona emanet ettim, hiçbir şeye karışmam, o 500 TL harçlığımı cebime koyar, kahveye gider çayımı içerim. Başka bir şeye karışmam, herkesin yaşama hakkı var” 

“Günde 100 defa ‘Seni seviyorum’ der” 

Eşinin hiçbir zaman kendisine yoksulluk yaşatmadığını ve günde 100 defa kendisine “seni seviyorum” dediğini söyleyen Zekiye Çakır, “Evleneli 57 yıl oldu, 1965 yılında evlendik. O günden beri birlikteyiz. 13 yaşında beni nişanladılar. 15’imde de evlendik. Onu sevdim. 6 çocuğumuz var. 60 sene birlikte yaşadık. Bana darlık ve yoksulluk göstermedi. Kimse tel iğne bulamazdı, bende çuval dolusu vardı. Bana şiirler yazdı, evimizin yanındaki ağaca çıkıp okurdu. Bugünkü gibi evlendin ardından yüzük attım olmaz. 5 yıllık evliydik, sonra o Almanya’ya gitti. Beni kimseye muhtaç etmedi. 1973’te yanına aldı Almanya’ya. O dönem Almanya üç çocuktan fazla almadığı için çocuklarımızdan birini burada bıraktım. Sonra onu özledim 1 yıl sonra geri döndüm. 1 yıl sonra 18 tonluk bir tren vagonu kiraladı. Almanya’daki evde ne var ne yok hepsini Türkiye’ye getirdi. Bana güzel şeyler söyler. İyi olduğu günlerde günde 100 defa seni seviyorum der.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)