520 bin kök kenevir bulundu

Diyarbakır ilinin Hani ilçesi kırsalında gerçekleştirilen baskında bir tarlada ekilmiş hâlde 520 bin kök dişi Hint keneviri bulundu.

GÜNDEM 18.08.2020, 16:05
520 bin kök kenevir bulundu

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu operasyonun Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Uyuşturucu üretimi yapan ve PKK bölücü terör örgütüyle satış gerçekleştiren şüphelilerin yakalanması, PKK ile uyuşturucu satıcılarının bağlarının somut dellilerle ortaya konulması, saklanan uyuşturucuların bulunması, uyuşturucuyu üreten, saklayan ve PKK'ya satanların adalete teslim edilmesi için Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Kalaba Mahallesi kırsalında yapılan "Narko-Terörizmle Mücadele" operasyonları problemsiz ve planlandığı gibi başarıyla sona erdi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Hint keneviri ekilmiş 4 farklı tarla tespit edildi. Jandarma tarlalarda ekili hâlde 520 bin kök dişi Hint keneviri bulurken, civardaki bir evde yapılan aramada ise 60 gram esrar maddesi ile 3 adet elek ve 500 metre uzunluğunda sulama hortumu buldu.

Ele geçirilen 520 bin kök Hint keneviri ve kenevir üretiminde kullanılan malzemeler Jandarma ekipleri tarafından bulundukları yerde imha edildi.

Operasyonda iki şüphelinin yakalandığını açıklayan Diyarbakır Valiliği, zanlılardan birinin cezaevi firarisi olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Gözaltına alınan şüphelilerin jandarma sorgusunda olduğu ve komutanlıktaki işlemlerin sürdüğü bildirildi.

Yorumlar (0)