52 sözleşmeli personel alınacak, işte şartlar…

Verilen bilgiye göre Hacettepe Üniversitesi 45, İçişleri Bakanlığı ise 7 sözleşmeli personel istihdam edecek.

GÜNDEM 12.11.2021, 09:41 12.11.2021, 15:58
52 sözleşmeli personel alınacak, işte şartlar…

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda, İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olan ‘Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ yazılı ve sözlü sınavda en başarılı olan 7 sözleşmeli bilişim personeli alınacağı belirtildi.

İş Zekası, Kıdemli iş zekası, sistem, kıdemli sistem, proje mimarı ve siber güvenlik uzmanı olarak çalışacak personele, aylık brüt sözleşme tavanın 2 ile 5 katı arasında bir maaş verileceği açıklandı.

Pozisyona başvurmak isteyen adaylar 15 ile 22 Kasım arasında e-devlet üzerinden yapabilecek.

Her iş kolu için maksimum 10 aday sınava gelecek

Başvurular değerlendirildikten sonra uygun şartları taşıyanlardan, KPSS puanının yüzde 70’i ile, yabancı dilde alınan puanın yüzde 30’unun toplamına göre bakılacak. Sıralamada en başarılı olandan başlayarak her iş kolu için en fazla 10 aday yazılı sınava davet edilecek.

KPSS puanı olmayanların puanı 70 olarak hesaplanacak. Yabancı dil puanı ile herhangi bir belge ibraz edemeyenlerin ise sıfır olarak değerlendirilecek.

Sınav tüm konulardan

Yazılı sınava girecek adayların listeleri İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden duyurulacak. Adaylar sınavlarla ilgili bütün bilgileri ‘Kariyer Kapısı’ panelinden görebilecek.

Sınav soruları, adayların başvuru yaptıkları iş kolunun hem özel hem de teknik şartlarında belirtilmiş olan tüm konulardan yapılacak. Yazılı sınav 9 Aralık tarihinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. Sözlü sınav da 16 ve 17 Aralık tarihlerinde İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nde yapılacak.

 Ortalamalara göre seçim yapılacak

Yazılı sınavın sonucuna göre 100 tam puan üzerinden en az 70 ve üstü puan almış olan adaylar daha sonra sözlü sınava davet edilecek. Hem yazılı hem sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 puan alınması gerekecek.

Her iki sınavdaki puanların ortalaması alınarak adayların başarı dereceleri belirlenecek. Bu sıralamaya göre de, asil ve yedek olarak listelerde yer alacak . Son olarak da kontenjan sayısı kadar aday ile de sözleşme yapılarak işe alınacak.

Hacettepe Üniversite’ne 45 kişi alınacak

Hacettepe Üniversitesi, 10 güvenlik görevlisi, 18 büro personeli, 10 hemşire ve 7 sağlık teknikerinden oluşan toplamda 45 personeli işe alacak.

Adayların başvuru esnasında kendilerinden istenen belgelerle birlikte ilanın yayınlanmasından 15 gün içerisinde Hacettepe Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’na başvurmaları istenecek.

Başvuruda lise ve dengi okul mezunu olanlar için 2020 yılı PSSP94, ön lisans mezunları olanlar için KPSSP93 ve lisans mezunu olanlar için de KPSSP3 puan türleri referans alınacak.

Sonuçlar son başvuru tarihinin sona ermesinin ardından puan sıralamasına bakılarak 7 iş günü içinde üniversitenin kendi resmi sitesinde yayımlanacak.

Yorumlar (0)