5 yıldır tazminatını almak isteyen madencilerin bekleyişi sürüyor!

Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden ocağında çalışan ve faciadan sonra gerekçe sunulmadan işten çıkarılan işçiler, 5 yıldır kıdem tazminatlarını almak istiyorlar. Soma'dan Ankara'ya yürümek isteyen ancak yolları Kırkağaç yakınlarında kesilen madencilerin bekleyişi 12. gününde sürüyor.

GÜNDEM 16.10.2019, 10:45 16.10.2019, 10:56

Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden ocağında çalışan ve faciadan sonra gerekçe sunulmadan işten çıkarılan işçiler, 5 yıldır kıdem tazminatlarını almak istiyorlar. 

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Soma'da Uyar Madencilik ve Soma Maden İşletmeleri AŞ tarafından tazminatsız ve gerekçesiz bir şekilde işten çıkarılan yaklaşık 3 bin 500 madenci, tazminat hakkı için Ankara'ya yürümeye karar verdi.

2014 yılında 301 maden işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan faciadan birkaç ay sonra aynı maden ocağında çalışan 2 bin 831 işçi, gerekçesiz bir şekilde ve tazminatları ödenmeden Soma Holding tarafından işten çıkarıldı.

Soma'daki Uyar Madencilik tarafından işletilen bir maden ocağından da yaklaşık bin 200 işçinin aynı şekilde iş akdi feshedildi.

5 Ekim günü yola çıktılar

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, tazminatsız işten çıkarılan ve 5 yıldır tazminatlarını alamayan bu maden işçileri için 5 Ekim günü Soma'dan yola çıkıp Ankara'ya yürüyeceklerini duyurdu.

Ankara'ya yürümek isteyen ancak yolları Kırkağaç yakınlarında kesilen madencilerin bekleyişi 12. gününde sürüyor.

Yorumlar (0)