5 yıldır aranıyordu: Eski emniyet müdürü böyle yakalandı

Ankara'da, 2016'dan bu yana FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu olmaktan aranan firari eski emniyet müdürü Mustafa Memiş, terör örgütünün 'gaybubet evi'ne girdiği esnada operasyonla yakalandı.

GÜNDEM 19.06.2021, 18:00 20.06.2021, 18:04
5 yıldır aranıyordu: Eski emniyet müdürü böyle yakalandı

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY mensuplarını yakalamaya yönelik oluşturulan özel ekip, 5 senedir aranan firari eski emniyet müdürü Mustafa Memiş'in yerini buldu.

Yaklaşık 5 yıldır saklanıyordu

Görevinden ihraç edilen Mustafa Memiş'in, 2016'dan bu yana örgütün başkent Ankara'daki 'gaybubet evi'nde gizlendiği tespit edildi. Memiş'in, nadiren dışarıya çıktığı, çıktığında ise üzerinde bulunan sahte kimlik ile polis kontrollerinden problemsiz bir şekilde geçtiği belirlendi.

Hakkında arama kaydı bulunan Memiş'in kullandığı otomobil, dün gece saatlerinde tespit edilerek, takibe alındı. Emniyet güçlerinin 'dur' ihtarına uymayan Memiş, gizlendiği 'gaybubet evi'ne doğru giderken, emniyet güçleri ile yaşanan kovalamaca neticesinde aracının önü kesilerek durdurup, yakalandı.

Önemli görevlerde bulunmuştu

Polis tarafından gözaltına alınan Memiş'in, 2011-14 senelerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda önemli görevlerde bulunduğu tespit edildi. 

Memiş'in polis merkezindeki sorgusu devam ediyor.

Yorumlar (0)