5 şehirde “ByLock” operasyonu 

FETÖ’nün çevrim içi haberleşme aracı ByLock’u kullanan 21 kişiye yönelik İstanbul dahil 5 şehirde operasyon düzenlendi. Tespit edilen kişiler kıskıvrak yakalandı. Yakalananlardan 6’sının KHK ile kamudan ihraç edilen kişiler olduğu belirlendi. 

GÜNDEM 11.02.2022, 09:22 11.02.2022, 13:47
5 şehirde “ByLock” operasyonu 

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden aktarılan bilgiye göre Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) paralel devlet yapılanmasına mensup 21 kişinin izi bir süredir sürülüyordu. ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen kişiler ve görüşmeleri, fiziki ve teknik takiple izlendi. İrtibatta oldukları saptanan kişiler hakkında yakalama kararının çıkarılmasının ardından ise başlangıç düğmesine basıldı. 



5 şehirde eş zamanlı operasyon 

İstanbul merkezli olmak üzere 5 şehirde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şifreli program kullanan 21 şüpheli adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. 21 kişiden 6’sının FETÖ ile ilişkili olmak sebebiyle KHK ile kamudan ihraç edilen kişiler olduğu belirlendi.  



Operasyonlar tüm hızıyla sürüyor 

Emniyet müdürlüklerine bağlı asayiş ve terörle mücadele ekipleri tarafından izlenen FETÖ üyeleri ve ByLock kullanıcılarına yönelik operasyonlar yurt genelinde hız kesmeden devam ediyor. 

Yorumlar (1)
gaffur 2 yıl önce
bi bitmediniz aq