5 PKK’lı indirilmişti; görüntüleri paylaşıldı!

Siirt'te bölücü terör örgütü PKK mensubu 5 teröristin etkisiz hâle getirildiği operasyonun görüntüleri paylaşıldı.

GÜNDEM 15.06.2020, 16:22
5 PKK’lı indirilmişti; görüntüleri paylaşıldı!

Siirt Valiliği, Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından hava destekli olarak icra edilen ve bölücü terör örgütü PKK mensubu 5 teröristin etkisiz hâle getirildiği operasyonun görüntülerini basınla paylaştı.

Kayıtlarda iki gün önce Siirt’in Eruh ilçesinin Ciraf mevkisinde gerçekleştirilen hava destekli operasyonda bölücü terör örgütü PKK üyesi teröristler tarafından kullanılan ve yerleri önceden tespit edilen mağara ve sığınakların imha edildiği anlar görülüyor.

Siirt Valiliğinin paylaştığı görüntülerde kahraman güvenlik güçlerinin operasyon bölgesine intikali, yerli ve millî ATAK helikopterlerinin operasyona sağladığı destek ve güvenlik güçlerinin faaliyetleri bulunuyor.

Türkiye Haziran ayına bir şehit haberi ile başlamış, Siirt’in Pervari ilçesinde 1 Haziran Pazartesi günü askerî aracın devrilmesi sonucu Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan şehit olmuştu. Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan'ın isminin verildiği "Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan Operasyonu"nda 5 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay'ın bizzat katılarak arazide sevk ve idare ettiği operasyonda kadavra arama köpeği ve drone’lar da kullanılmıştı.

Yorumlar (0)