5 ilde PKK/KCK operasyonu: 28 gözaltı

İstanbul merkezli 5 kentte terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 28 şüpheli gözaltına alındı.

GÜNDEM 03.07.2021, 18:10 04.07.2021, 09:13
5 ilde PKK/KCK operasyonu: 28 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, silahlı terör örgütü PKK'nın KCK Türkiye Meclisi çatısında 'Azınlıklar ve İnanç Komisyonu' adıyla faaliyet gösterdiği tespit edilen 28 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Haklarında iletişimin dinlenmesi, tespiti ve kayda alınması tedbirinin de uygulandığı şüphelilerin yakalanması için İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından İstanbul başta olmak üzere Mardin, Bingöl, Muş ve Mersin'deki 31 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Söz konusu operasyonda 28 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

İstanbul'a getirildiler

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun talimatı doğrultusunda PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmada yaklaşık 15 ay fiziki ve teknik takip yapıldı.

Ekipler tarafından düzenlenen İstanbul merkezli 5 kentteki operasyonda 28 şahıs gözaltına alınırken, tespit edilen adreslerde gerçekleştirilen aramalarda 2 ruhsatsız tüfek, çok miktarda tabanca fişeği ve tüfek, örgütsel dokümanlar, 2 kurusıkı tabanca, örgüt mensuplarına ait görseller, örgütsel simgeler ve kıyafetler, dijital materyaller, büyük miktarda döviz ve Türk lirası ile sabotaj ve saldırı eylemlerinde kullanılacağı öngörülen maket uçak ele geçirildi.

Diğer kentlerde gözaltına alınanların da İstanbul'a getirildiği, şüphelilerin jandarma merkezindeki işlerinin sürdüğü öğrenildi.

Şüpheli şahısların jandarma merkezindeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

Yorumlar (0)