5 gündür devam ediyordu: KKTC’deki yangını sağanak yağış söndürdü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Mersinlik bölgesinde yaklaşık 5 gündür devam eden orman yangını, gece yarısı etkisini artıran sağanak yağış ile söndü. 

GÜNDEM 25.06.2022, 10:53 27.06.2022, 09:16
5 gündür devam ediyordu: KKTC’deki yangını sağanak yağış söndürdü

Günlerdir orman yangını ile mücadele eden KKTC’de görülen sağanak yağış, ülkede büyük sevinç yarattı. Aralıksız olarak bölgedeki çalışmalarına devam eden yetkililer ve personeller de sağanak yağış ile birlikte rahat bir nefes aldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bölge halkı, sağanak yağışların gece saatlerinde etkisini artırdığını ve orman genelinde görülen tüm alevleri söndürdüğünü dile getirdiler. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan açıklama

Sağanak yağışın ardından açıklamalarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Yangın bölgesinde alevlerin yayılımını önlemek ve söndürmek amacıyla Zambak tatil köyünde kriz masası oluşturmuştuk. Toplantı esnasında sağanak yağışların bastırması ve bölgedeki yangın alanlarını tamamen söndürmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Tüm halkımıza en derin duygularımla geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok zor şartlar altında günlerdir mücadele eden tüm yetkililerimize ve personellerimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail’den de yangın söndürme çalışmalarına destek geldi

Yaklaşık 5 gündür devam eden orman yangını, kısa süre içerisinde Mersinlik, Ardahan, Ağıllar ve Topçuköy köylerine yayılmıştı. Toplamda 20 bin dönümlük alanda etkili olan orman yangını, şiddetli rüzgârın da etkisiyle ekiplere ve personellere zor anlar yaşatmıştı. Öte yandan Türkiye de KKTC’deki yangın söndürme çalışmalarına önemli katkıda bulundu. Türkiye’nin yanı sıra Kıbrıs Rum Kesimi, İsrail, Birleşmiş Milletler ve İngilizler Üsler Bölgesi de bölgedeki çalışmalara destek verdi. Yangın sebebiyle KKTC’ye giden Cumhurbaşkanı Fuat Oktay, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile yangın bölgesini havadan inceleyerek bilgi aldı. 

Yorumlar (0)