4,5 metre kar altında vatan nöbeti

Hakkari kırsalında yer alan 3.450 metre rakımlı Şehit Muhammet Koç Üs Bölgesi'nde kar, beş metreye yaklaştı. Vatan nöbetindeki en çetin geceyi ise eksi 20 derece ile Çıldır Sınır Karakolu'ndaki askerler yaşadı.

GÜNDEM 14.01.2023, 19:32 16.01.2023, 08:44
4,5 metre kar altında vatan nöbeti

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri son senelerin en kurak kışını yaşarken, hudut hattı ve hudut ötesinde görev icra eden askerlerin, zorlu araziye ek olarak kar ve soğuk havayla mücadelesi ise aylardır sürüyor.



Çoğu üs bölgesinde yarım metreyi geçti

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) kaynaklarından edinilen bilgiler doğrultusunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı olan ülke içi ve hudut ötesindeki üs bölgelerinin büyük çoğunluğunda kar kalınlığı yarım metreyi geçti.

Hakkari kırsalında yer alan 3.450 rakımlı Şehit Muhammet Koç Üs Bölgesi'nde ise kar kalınlığı 4,5 metre olarak ölçüldü.

Üs bölgelerinin büyük bölümünde sıcaklık değerleri eksi derecelerde ölçülürken, vatan nöbetindeki en çetin gece eksi 20 derece ile Ardahan'da yer alan Çıldır Hudut Karakolu'nda yaşandı. Burayı eksi 15 derece ile Hakkari'deki Dikilitaş Üs Bölgesi, eksi 14 derece ile Kuzey Irak'taki Nirvaseytü Üs Bölgesi izledi.



Faaliyetler aralıksız bir şekilde sürüyor


MSB yetkilileri, elverişsiz hava koşullarına dair personel kıyafetleri ve diğer gereksinimlerle ilgili hazırlıkların evvelden tamamlandığını belirtti.

Hazırlıklarla bu zor arazi ve hava koşullarına karşı askerlerin faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ettiğini kaydeden yetkililer, bulundukları yerlerde düzenli olarak pusu, dinleme ve devriye faaliyetleri yaparken TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) unsurlarının, operasyonlarını sürekli olarak artan bir tempoda sürdürdüğünü aktardı.

Yorumlar (0)