43 ilde eş zamanlı "Dümen Operasyonu": 226 gözaltı!

Mali suç işleyen gruplara karşı 43 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Dümen Operasyonu”nda, 226 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. 

GÜNDEM 16.06.2022, 10:33 16.06.2022, 16:41
43 ilde eş zamanlı "Dümen Operasyonu": 226 gözaltı!

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığınca 6 aydır devam eden planlı çalışmalar sonucunda bugün, 43 ilde eş zamanlı "Dümen Operasyonu" başlatıldı.

Kamu personeline benzeyen kişiyi dublör yaptılar 

Mali suç örgütleri üyesi 226 şüpheli ile ilgili gözaltı kararı bulunan operasyon kapsamında 268 şahsın da ifadeleri alınmak üzere emniyete davet edileceği aktarıldı.

Ekiplerin çalışmaları neticesinde operasyon gerçekleştirilen suç gruplarının bir ilde kamu personeline çok benzeyen birini dublör kullanarak para karşılığında devam eden soruşturma dosyalarını kapatma, davayı yönlendirme ve valilikte akrabası olduğu, böylece ehliyet ve silah ruhsatı gibi işlemleri çözme vaadi sundukları, insanların kişisel bilgilerini usulsüz biçimde kullanarak oluşturulan sahte vergi levhaları aracılığıyla kredi çektikleri, imzalattıkları senetler aracılığıyla tahrifat yaparak ya da sahte senetlerle haksız kazanç temin ettikleri tespit edildi.


Naylon faturaları piyasaya sürdüler

Ehliyet sınavlarında bu grupların joker şahıs kullanarak, sınava başkalarının yerine adam soktukları, kurdukları paravan şirketler yoluyla naylon faturaları piyasaya sürdükleri, yurt dışından getirmiş oldukları sahte ehliyetleri maddi menfaatle sattıkları, alışveriş yapmak üzere sahte paraları piyasaya sürdükleri, vatandaşların rızası ve bilgisi dışında hastanelerde mama ve gıda takviyesi reçete edilerek, reçete edilmiş olan ilaçları temin etmelerinin ardından spor salonlarına sattıkları belirlendi.

Kafelere sigara denetimlerini önceden bildirdiler

Ayrıca şüphelilerin, restoran ve kafe tarzı işletmelerde gerçekleştirilecek olan sigara denetimlerini maddi menfaat karşılığı önceden haber verdiği, iş yerinde çalışmayan kişiyi çalışıyor gibi gösterip destek primi aldıkları, köylülere TOKİ’nin ev yapacağı köy mezarlığı kurulacağı vaadinde bulunarak haksız menfaat sağladıkları tespit edildi.

Suç gruplarından bir tanesinin, Milli Emlak arazileri yoluyla maddi menfaat sağlama ile geçmişe ilişkin vatandaşların kullanımı ve kirası bulunuyormuş gibi asılsız belge hazırlayarak "rüşvet", "kamu dolandırıcılığı", “zimmet” ve "irtikap" suçlarını işlediği de aktarıldı.

Yorumlar (0)