42 sahte savcıya uykuda operasyon!

Adana’da 42 şüpheli hakkında çıkarılan gözaltı kararı nedeniyle "sahte savcı ve sahte polis" operasyonu gerçekleştirildi.

GÜNDEM 14.01.2020, 08:57 14.01.2020, 11:20

Adana’da telefonla vatandaşları arayıp kendilerini savcı, hakim ve polis olarak tanıtan zanlılara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında isimleri belirlenen 42 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Şafak vakti gerçekleştirilen operasyonla çok sayıda şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, telefonla vatandaşları arayıp kendilerini savcı, polis ve hakim olarak tanıtan kişilere karşı yürüttüğü soruşturma kapsamında ismini belirlediği 42 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şafak vakti söz konusu zanlıların bulundukları adreslere operasyon gerçekleştirildi.

40 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yakalanan şüphelileri adli tıp birimindeki sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürdü.

Yakalanan şüphelilerin, "FETÖ terörü ile bağlantınızı tespit ettik", "Kuyumcu hırsızlığında kimliğinizi düşürmüşsünüz" gibi ifadeler kullanarak vatandaşları kandırdığı bildirildi.

Yorumlar (0)