42 köy daha teröristlerden temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde 42 köy daha PKK/YPG işgalinden kurtarıldı. Harekât'ın başından bu yana 1 ilçe merkezi, 1 belde ve 56 köy teröristlerden temizlendi.

GÜNDEM 13.10.2019, 14:20
42 köy daha teröristlerden temizlendi

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan Rasulayn ve Tel Abyad ilçelerinde 42 köy PKK/YPG'li teröristlerden temizlendi.

"Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek" amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından desteklenen Barış Pınarı Harekâtı başarılı bir şekilde sürüyor.

Suriye-Türkiye sınırındaki Rasulayn ve Tel Abyad  ilçesinde 42 köy harekat kapsamında bölücü teröristlerden temizlendi.

Kurtarılan köyler

Rasulayn ve Tel Abyad'da alınan köyler şunlar:

Ziyade, Saide, Dadat, Dabaa, Ruveybe, Serd, Cendavi, İsavi, Diik Şarki, Abu Kabir, Huylan Şarkiye, Rakba, Muhysiniyye, Kuneytira, Zazua, Şakba, Tel Abdullah, Um Harmala, Kattar, Er Rasim, Turuydin, Rafah, El Gacir, Camus, Hüsnü Garbiyya, Hüsnü Şarkiyya, Hatun, Kayun, Ayşah, Bir Aflaah, Recan, Acla, Ebu Calut, Kulayah, Advaniyye, Samo, Şeria, Bir Şamoo, Mabruka, Deham, Raviye ve Tuveyne. 

Sabahın erken saatlerinde de Tel Abdyad'ın Suluk beldesi terörden kurtarılmıştı.

Toplam 1 ilçe, 1 belde ve 56 köy!

9 Ekim Çarşamba günü başlayan harekâtta şu ana kadar toplam 1 ilçe merkezi, 1 belde ve 56 köy PKK/YPG'dan ele geçirildi.

Kurtarılan yerlerdeki arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Yorumlar (0)