42 ilde 128 yerleşim yeri karantinada!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde 42 ilde toplam 128 yerleşim yeri karantina altına alındı.

GÜNDEM 06.04.2020, 10:45 06.04.2020, 10:51
42 ilde 128 yerleşim yeri karantinada!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19), Türkiye'de hızlı yayılmaya devam ediyor. Şimdiye kadar Türkiye'de 574 kişi koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirirken, vaka sayısı ise 27 bin 69 olarak kaydedildi.

Hükümet, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla yoğun önlemler almayı sürdürüyor. 

Türkiye'de koronavirüs sebebiyle karantina altına alınan yerleşim yerlerinin sayısı artış gösteriyor. Şu ana kadar 42 ilde 4 ilçe, 3 belde, 44 mahalle, 71 köy ve 6 mezra karantina altına alındı. 

İşte karantina altına alınan son yerleşim yerleri...

Siirt'te yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde bir mahallenin karantinaya alınmasına karar verildi.  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından saat 08.00'den itibaren vatandaşları koronavirüsten korumak ve salgının yayılmasını engellemek için karantinaya alınmasına karar verilen merkez Çal Mahallesi'nde, karantina uygulaması hayata geçirildi. 

Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında gerçekleştirilen İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Borçka ilçe merkezi ve Borçka ilçesine bağlı Aralık köyünün 2 Nisan günü saat 24.00 itibarıyla 15 gün süresince karantina altına alındığı bildirildi. 

Malatya'nın Hekimhan, Darende, Pütürge ve Arapgir ilçelerindeki 4 mahalle, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle karantina altına alındı. Karantina kararıyla beraber toplam nüfusu 1000'i geçen 4 mahalleye giriş-çıkışa yasak getirildi. Jandarma tarafından güvenlik tedbirleri alındı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir mahallenin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde karantina altına alındığı kaydedildi. 

Sivas'ta 3 köy daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle karantina altına alınarak giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Kars'ta bulunan 3 köy ve 1 mahalle, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde karantinaya alındı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs önlemleri kapsamında, bazı köyler ve bir mahallenin karantina altına alındığı kaydedildi.

Yozgat Valiliği, Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyünün karantinaya alındığını duyurdu.

Çorum’un Sungurlu ilçesi Hıfzıssıhha Meclisince verilen kararda, "Sungurlu ilçesine bağlı Oyaca köyümüzde insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, durum köy muhtarı ve halkına tebliğ edilmesine, kolluk ve sağlık ve ekiplerince kontrol altında tutulması kararlaştırılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyü karantina altına alındı.

Şehir giriş ve çıkışları ile köylerde önemli önlemler alındığına dikkat çekilen açıklamada, "Kocaeli'den Şiran ilçesine geldiği belirlenen bir kişinin, Kocaeli'de koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır." denildi.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünde, kent dışından cenazeye gelen bir kişinin dönüşte yaptırdığı testin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından köye giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu.

Van'ın İran sınırında bulunan Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle karantina altına alındı.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi'nin Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bugünden itibaren karantina altına alındığı bildirildi. 

Rize'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde merkeze bağlı Kendirli beldesi ile 4 köyün karantinaya alındığı duyuruldu.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs önlemlerinin artırıldığı kaydedilerek, "İlimiz Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alınmıştır." denildi.
 

Yorumlar (0)