41 terörist etkisiz hâle getirildi

Pençe-Kaplan Operasyonu'nda 41 teröristin etkisizleştirildiğini açıklayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, planlanan bölgelere hava hücum harekatı ile komandoların intikal ettiğini belirtti.

GÜNDEM 29.06.2020, 15:53
41 terörist etkisiz hâle getirildi

Pençe-Kaplan Operasyonu ile ilgili son dakika bilgisi veren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, planlanan bölgelere hava hücum harekâtıyla kahraman komandoların intikal edildiğini belirterek, söz konusu bölgeleri kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında şimdiye kadar bölücü terör örgütü PKK mensubu 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve ciddi miktarda silah ve mühimmat ele geçirildiğini bildiren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kaplan Operasyonu'nun Kara Kuvvetleri'nin daha önceki başarılarına ilaveten tarihe altın harflerle geçecek şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Didik didik aranıyor

Pençe-Kaplan Operasyonu'nun planlandığı şekilde devam ettiğini ve kahraman komandoların bölgeyi didik didik aradığını, teröristlerin bütün inlerine girdiğini, hainlerin inlerinin, barınaklarının ve sığınaklarının başlarına yıkılmaya devam edildiğini belirten Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini, ciddi miktarda, silah, araç-gereç, mühimmat, elektronik malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı.

Pençe-Kartal Harekâtı'nda 81 hedef vurulmuştu

Son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerinin artan azim ve kararlılıkla süreceğinin altını çizen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Haziran'da Pençe-Kartal Harekatı ile teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki inlerinin başlarına yıkıldığını, toplam 81 hedefin çok başarılı, isabetli şekilde Hava Kuvvetleri tarafından imha edildiğini hatırlattı.

"Irak'ın toprak bütünlüğüne son derece saygılıyız"

Pençe-Kartal Harekâtı sonrası başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu'nun Mehmetçiğin büyük başarısı ve kahramanlığıyla sürdüğünü söyleyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, tüm birliklerin yapılan hava hücum harekatıyla, planlanan bölgelerine intikal ettiklerini, bölgelerini kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, komandoların, hain teröristler tarafından sivil halkı da hedefleyerek koydukları el yapımı patlayıcı ve mayınları temizlemek için çalıştığını bildirdi.

Önümüzdeki günlerde tüm patlayıcıları da temizleyerek bölgenin tam olarak kontrol ve emniyet altına alınacağını ifade eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonun amacını bir kez daha hatırlattı.

Yorumlar (0)