408 terörist ikna oldu!

İkna edilerek teslim olan bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin sayısı arttı. 7 ayda 138 terörist teslim oldu.

GÜNDEM 28.07.2019, 15:28
408 terörist ikna oldu!

Bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler arasında teslim olanlarla ilgili bilgiler İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada paylaşıldı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, başarılı operasyonların terör örgütlerindeki çözülmeyi hızlandırdığının altı çizildi.

Bölücü terör örgütlerine katılım son yılların en düşük seviyelerine gerilerken terör örgütlerinden kaçışlarda ise önemli artışlar yaşandı. Teröristlerin terör örgütlerinden kaçışlarında özellikle ailelerin güvenlik güçleriyle yaptığı iş birliğinin ciddi derecede katkısı oldu.

Bölücü terör örgütü PKK/KCK ile aşırı sol terör örgütlerinin özellikle güvenlik güçlerine yönelik kirli iftira ve çirkin yalanlarına rağmen, ikna çalışmaları sayesinde, 2017 yılında 105, 2018 yılında 165 ve 2019 yılının yaklaşık 7 aylık döneminde 138 olmak üzere 408 terörist teslim oldu.

Güvenlik güçlerine teslim olanlar, örgüt içindeki çirkinlikleri gün yüzüne çıkardı!

Güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin anlattıkları da bölücü terör örgütü PKK'nın iç yüzünü gözler önüne seriyor. Bölücü terör örgütü PKK'nın değişik yöntemlerle kendilerini kandırdıklarını anlatan teröristler, örgüt içerisinde sözde yöneticiler ile aralarında çok büyük uçurum olduğunu, sözde lider kadrodaki teröristlerin zevk ve sefa içerisinde yaşarken kendilerinin aç ve susuz dağlarda hayatta kalmaya çalıştıklarını anlattılar.

Teslim olan teröristler ifadelerinde, sözde lider kadrodaki isimlerin kendi güvenliklerini sağlamak için diğer teröristleri tehlikeye atmaktan çekinmediklerini ifade ettiler.

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimleri, Türkiye'yi tehdit eden tüm terör örgütleriyle mücadelesinı kararlılıkla sürdürüyor.

Sadece silahlı mücadele değil, silahlı mücadelenin yanı sıra gençlerin terör örgütlerinin eline düşmesinin önüne geçilmesi ve örgütten kurtarılması için de önemli adımlar atılıyor.

Özellikle çocuk ve gençleri acımasızca suistimal eden bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın, Irak ve Suriye'de bulunan örgüt kamplarında zorla tutulan ve yaşları 9'a kadar düşen, sadece çocuklardan oluşmuş kampları bulunuyor.

İçişleri yeni sistem geliştirdi

İçişleri Bakanlığı tarafından gençlerin terörden korunması amacıyla, alt yapısı psikolojik ve sosyolojik temellere dayanan bir sistem geliştirildi.

İçişleri Bakanlığının yeni sistemi kapsamında çocukları terör örgütünün elinde olan ailelerle iş birliği yapılıyor. Çocukların ve gençlerin evlerine dönmeleri sağlanarak profesyonel yöntemlerle gelecekleri garanti altına alınıyor.

"Devlet bize sahip çıktı"

Bölücü terör örgütlerinden kaçan teröristlere başta eğitim olmak üzere hayatlarını hiçbir korku ve baskı altında kalmadan kendileri şekillendirmelerine imkan sağlanıyor.

Bölücü terör örgütünden kaçarak teslim olan teröristler ifadelerinde, teslim olma sürecinde devletin kendilerine sahip çıkacağını düşünmediklerini ancak aksinin olduğunu söylediler.

Teslim olma sürecinin her aşamasında devletin güvenlik birimlerinin yanlarında olduklarını ve devletin yaklaşımının bilinmesi durumunda örgütte kimsenin kalmayacağını ifade eden teröristler, insana insan olduğu için değer verildiğini gördüklerini, hiçbir çıkar gözetilmediğini ve artık geleceğe umutla baktıklarını belirttiler.

"Devlete teslim olmak isteyen çok fazla terörist var"

Çocuklarını geri almak için devletle iş birliği yaparak örgüte karşı mücadele eden aileler, terör örgütünden kurtarılan çocuklarının kıyafetlerine kadar güvenlik birimlerinin her şeyi düşündüğünü dile getirdiler.

Bu süreçte tüm çabanın kendilerinin ve çocuklarının güvenliğini esas aldığını gördüklerini ifade eden aileler, akıllarında devlete karşı olan olumsuz tüm düşüncelerin kırıldığını ve örgütün propagandasının tamamen iftira olduğunu anlattılar.

Terör örgütlerinden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan teröristler ifadelerinde, teslim olmak isteyen çok sayıda teröristin olduğu ve tespit edilenlerin hücrelere kapatılarak engellenmeye çalışıldığı bilgisini paylaştılar.

Teröristler ifadelerinde, terör örgütü DEAŞ ile savaşma bahanesiyle ölüme terk edildiklerini, teslim olmaları halinde güvenlik güçleri tarafından işkence yapılarak öldürüleceklerinin kendilerine anlatıldığını söylediler.

Teslim olan teröristler kendilerine herhangi bir kötü muamelede bulunulmadığını, aileleriyle rahatça görüştürüldüklerini ve her türlü adli yardımda bulunulduğunu da ifade ettiler.

Yorumlar (0)