40 bin sivil daha Türkiye sınırında!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçleri ve Rusya'nın, Türkiye ile 2 ayrı mutabakata rağmen İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere saldırıları sonucu son 2 günde 40 bin sivil, güvenli gördükleri Suriye-Türkiye sınır hattına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

GÜNDEM 04.02.2020, 17:28
40 bin sivil daha Türkiye sınırında!

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yerinden edilen sivillere ilişkin veri çalışması yürütmeye devam ediyor.

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj'ın verdiği bilgilere göre, Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri ile Rusya'nın saldırıları yüzünden son 2 günde 40 bin sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı.

1 milyondan fazla kişi göç etti

Saldırıların yoğun olduğu yerlerden, nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı, 2019 yılının Ocak ayından beri 1 milyon 677 bin oldu.

Nereye göçüyorlar?

İran destekli yayancı terörist grupların da desteğiyle Beşşar Esed rejimi güçleri ve Rusya'nın kesintisiz süren saldırıları sonucu kaçan sivillerin büyük bir kısmı, Hatay ilinin Reyhanlı ilçesi karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Atme, Kah, Deyr Hassan ve Kefer Lusin gibi bölgelerdeki sınıra yakın kamplar ile İdlib'de zeytin ağaçlarının bulunduğu alanlara, daha güvenli olduğu için Türkiye'nin terörden arındırdığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine sığınıyor.

Yorumlar (0)