4 Türk için 44 bin dolar fidye!

Afrika kıtasının batısında yer alan Nijerya’nın Kwara eyaletinin Gbale köyünde 4 Türk vatandaşını kaçıran silahlı çete, 44 bin dolar fidye istedi.

GÜNDEM 22.07.2019, 23:28
4 Türk için 44 bin dolar fidye!

Afrika kıtasının batısında bulunan Nijerya’nın Kwara eyaletinde bir taş ocağında çalışan 4 Türk vatandaşı, Cumartesi gecesi Kwara eyaletinin Gbale köyünde silahlı bir grup tarafından kaçırıldı.

Silahlı çete, Yasin Çolak (33), Şener Apal (40), Ergun Yurdakul (35) ve Seyit Keklik (25) için 44 bin dolar fidye istedi. Kenya yerel basınında yer alan haberlere göre, Yerel toprak ağalarından Abdulrahman Manzuman, fidyecilerin işçilerin çalıştığı şirket yetkilileri ile temas kurduğunu ve fidye talebinde bulunduğunu açıkladı. Abdulrahman Manzuman, “Olay sebebiyle çok rahatsızız. Kaçıranlar için şirketten adam başına 11 bin dolar talep ettiler. Daha fazla bir şey söyleyemem, çünkü şu anda bölgeden uzaktayım.” açıklamasında bulundu.

Abdulrahman Manzuman ayrıca, “O gece bana, Fulani kabilesi üyesi gibi giyinen bazı silahlı kişilerin, Türk vatandaşlarını bilinmeyen bir yere götürdüğü söylendi. Silahlı adamlar bölgeye geldiklerinde kurbanlar yerel bir mekândaydı” dedi.

"Aileler fidye ödememeli!"

Dün kurbanların serbest bırakılması için herhangi bir fidye talebinde bulunulmadığını açıklayan Edu Emniyeti Sözcüsü Okasanmi Ajayi, 44 bin dolar fidye istendiğine dair bilginin deşifre olmasından sonra, esirlerin serbest bırakılması için ailelerinin fidye ödememelerini tavsiye etti.

Emniyetten yapılan açıklamada ise, “Şu an için polis kaçırılanların yaralanmamış ve canlı olduğundan emin olmak için çalışıyor. Şimdilik açıklayabileceğimiz tek şey bu. Türk vatandaşlarının güvenli bir şekilde serbest bırakılmasını tehlikeye atacak bilgileri vermek istemiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kurtarmak için operasyon başlatılmıştı

Gbale köyünde fidye için kaçırılan 4 Türk vatandaşını kurtarmak için Nijerya polisi operasyon başlatmıştı.

Nijerya'da 4 Türk vatandaşı Kwara eyaletinin Gbale köyünde Cumartesi gecesi kimliği belirsiz kişiler tarafından fidye için kaçırılmışdı.

Kwara Eyalet Emniyeti Sözcüsü Okasanmi Ajayi, Türk vatandaşlarının kurtarılması için operasyon başlattıklarını duyurmuştu. Kwara Eyalet Emniyeti Sözcüsü Okasanmi Ajayi yaptığı açıklamada, Türk vatandaşlarının Gbale köyünde bir kafede otururken kaçırıldığını bildirmişti.

Diğer taraftan, Nijerya açıklarında silahlı kişiler, Salı günü 18 Türk'ün bulunduğu bir gemiye saldırarak, 10 Türk vatandaşını kaçırmıştı.

Yorumlar (0)