4. seviye alarm nedir? Dördüncü seviye alarm ne anlama geliyor?

Kahramanmaraş'taki 7.4'lük depremin ardından Süleyman Soylu'nun yaptığı ilk açıklamada 4. seviye alarm verildiğini ifade etti. Peki 4. seviye alarm nedir? 4. seviye alarm ne anlama geliyor? İşte yanıtı...

GÜNDEM 06.02.2023, 06:40 06.02.2023, 06:44
4. seviye alarm nedir? Dördüncü seviye alarm ne anlama geliyor?

Kahramanmaraş depremi sonrasında 4. seviye alarm nedir? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta bu sabah görülen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Peki 4. seviye alarm ne anlama geliyor, 4. seviye deprem nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kahramanmaraş yeni güne 7.4 büyüklüğünde bir depremle uyandı. Deprem Türkiye'nin birçok ilinde hissedildi ve depremin ardından 6 ve üzerinde de birçok artçı sarsıntı meydana geldi.

Süleyman Soylu yaptığı ilk açıklamada deprem sonrası AFAD ve ekiplerin bölgeye derhal yönlendirildiğini ve çalışmaların başladığını söyledi.

Soylu ifadelerinde 4. seviye alarm ilan edildiği bilgisini de paylaştı. Peki 4. seviye alarm ne anlama geliyor?

Deprem sonrası 4. seviye alarm nedir?

Dördüncü seviye alarm, salgın hastalıklar, doğal afetler ve benzer durumlarda uygulanan üst bir tedbir düzeyidir.

Dördüncü seviye alarmda ne olur?

4. seviye alarm depremin ardından komşu ülkelerden gelecek olan bütün ilk yardımların kabul edildiği manasını taşıyor. Dördüncü seviye alarm, bir ölçekte alarm veyahut uyarı sırasının dördüncü seviyesi. Genellikle acil müdahale gerektiren doğal afet gibi durumlarda veriliyor ve halkın aciliyetle evlerden ayrılması gerektiği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)