4 şehidin baba ocağında yas! Gözyaşları sel oldu

Pençe Kilit harekatı sırasında teröristlerle çatışmaya giren ve şehit olan 4 kahraman askerimizin haberi, memleketlerine ulaştı. 

GÜNDEM 24.05.2022, 15:45 24.05.2022, 16:27
4 şehidin baba ocağında yas! Gözyaşları sel oldu

Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Operasyon’unda barınan PKK'lı teröristler, kahraman askerlerimizi hedef aldı.

Şehit haberi, memleketlerine ulaştı

Meluni Dağı çevresinde teröristlerle girilen çatışma neticesinde 4 askerimiz şehit oldu, 3 askerimiz ise ağır yaralı olarak hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Öte yandan şehitlerin acı haberleri ise memleketlerine ulaştı.

İzmir

28 yaşında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın şehit olduğu haberi de İzmir'deki ailesine verildi. Cankaya'nın Bornova'da ikamet eden ailesine söz konusu acı haberi, askeri yetkililer ile Bornova Kaymakamı Fatih Genel verdi. Şehidin baba ocağının yer aldığı sokağa, şehit haberinin ardından Türk bayrakları asıldı.

Şehit Cankaya'nın nişanlı olduğu ve önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek düğünle evlenmeyi planladığı bildirildi. Şehidin annesi Nazire Cankaya'nın ev hanımı olduğu aktarılırken, babası Niyazi Cankaya'nın nakliyecilik ile uğraştığı ifade edildi.

Malatya

Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli'nin şehadet haberi, Malatya Yaka Mahallesi'nde bulunan ailesine ulaştı. Anne Aynur Tekedereli ile Baba Cevat’ın evine ve sokağına, şehit haberinin ardından Türk bayrakları asıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 3 senedir görev alan ve bekar olduğu belirtilen şehit Celal Tekedereli'nin cenazesi, yarın ikindi namazı sıralarında yapılacak törenle toprağa verilecek.

Antalya

28 yaşında şehit olan Teğmen Abdulkadir Güler'in şehadet haberi, yetkililer tarafından Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Uncalı Mahallesi'nde ikamet eden ailesine ulaştırıldı. Şehit Güler'in evine, şehit haberinin ardından Türk bayrakları asıldı. Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sokağa taziye çadırı kuruldu. Şehidin babası Mesut Güler ve annesi Berrin Güler’in yakınları, haberin ardından taziye evine akın etti.

Bekar olan Güler’in, ilçedeki Uncalı Şehitliği'ne defnedileceği aktarıldı.

Yorumlar (0)