4 ilde şafak operasyonu

Adana merkezli olmak üzere toplam 4 ilde şafak vakti eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

GÜNDEM 07.07.2020, 08:06
4 ilde şafak operasyonu

Adana merkez olmak üzere toplam 4 ilde, uyuşturucu satışı yaptığı tespit edilen ve değerlendirilen, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 40 zanlının yakalanması için eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Operasyonlar helikopter destekli olarak gerçekleştirildi.

Adana, İstanbul, Diyarbakır ve Bingöl’de, Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu satışı gerçekleştirenlere dönük operasyonun hazırlıklarına başladı.

Düzenlenecek operasyonlar öncesi ekipler, uyuşturucu satışı yaptığı tespit edilen ya da değerlendirilen 40 zanlıya ait adresleri belirledi.

Bu adreslere PÖH (polis özel harekât) ve helikopter desteğiyle şafak vakti eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi.

Düzenlenen operasyonda ekipler, kapıları koçbaşı ile kırarak içeri girdiler ve narkotik köpekleriyle birlikte adreslerde arama yaptılar.

Belirlenen adreslere baskın düzenleyen narkotik ekiplerine destek sağlayan Polis Özel Harekât ekiplerinin bir bölümü ise operasyon öncesi adreslerin çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Polis Özel Harekâtçıların (PÖH) operasyon düzenlenen evlerin damlarında ve sokak girişlerinde uzun namlulu silahlarla önlem aldıkları görüldü.

Sadece Adana'daki aramalarda bile çok miktarda uyuşturucu bulunurken 13 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılar Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildiler.

Sağlık kontrol işlemleri tamamlanan şüpheliler daha sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler.

Yorumlar (0)