4 ilde PKK'lılara şafak baskını!

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 35 kişiyi yakalamak için Adana merkezli 4 ilde operasyon düzenlendi.

GÜNDEM 17.06.2019, 09:15 17.06.2019, 10:55
4 ilde PKK'lılara şafak baskını!

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Ekipler, PKK terör örgütü tarafından düzenlenen sokak eylemlerine katıldığı ve molotofkokteyli, hava fişek ve el yapımı patlayıcı attığı ileri sürülen 35 şüphelinin adreslerini tespit etti.

Özel harekat polislerinin de desteğiyle ekipler, Adana, Antalya, Niğde ve Mardin'deki adreslere baskın düzenlediler. Şafak vakti yapılan baskınlarda koçbaşıyla kapıları kırılan evlerde arama yapıldı. Uzun namlulu silah taşıyan bazı polisler de sokak girişlerinde önlem aldı.

30 gözaltı var 

Hakkında gözaltı kararı verilen 7'si 18 yaşından küçük 35 şüpheliden 30'u yakalandı. Şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. 

5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, şüphelilerin PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri, örgütsel pankart ve afiş asıp, duvarlara yazı yazarak terör örgütünün propagandasını yaptıkları ve örgüt adına yasa dışı meşaleli yürüyüş yapma, el yapımı patlayıcı ile havai fişekli saldırı eylemlerinde bulunduklarının değerlendirildiği ifade edildi.

Yorumlar (0)