4 ilde Kökünü Kurutma Operasyonu: 241 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 ilde bu sabah başlatılan Kökünü Kurutma Operasyonu hakkında bilgiler verdi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek açıklamalarda bulunan Soylu, "Antalya'da 181 kişi gözaltına alındı. Ordu, Erzincan ve Isparta'da da operasyonlar düzenlendi. Tespit edilen 260 hedeften 241'i, saat 06.00'da başlatılan operasyonlarda gözaltına alındı." dedi.

GÜNDEM 31.01.2023, 10:34 Hakan Öksüz
4 ilde Kökünü Kurutma Operasyonu: 241 kişi gözaltında

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen Kökünü Kurutma Operasyonu sayesinde çok sayıda zehir taciri yakalandı. Kökünü Kurutma Operasyonu'nun 37'ncisi Antalya'da düzenlendi. Isparta, Ordu ve Erzincan'da da eş zamanlı operasyonlar yapıldı. 

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyon hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Bakan Soylu, Antalya'da gerçekleştirilen operasyonda belirlenen 187 kişiden 181'inin gözaltına alındığını açıkladı. Sabah saatlerinde 4 farklı ilde operasyon başlatıldığını kaydeden Soylu, tespit edilen 260 şüpheliden 241'inin gözaltına alındığını vurguladı. 

Antalya, Ordu, Erzincan ve Isparta'da sabah saatlerinde baskın

37'nci Kökünü Kurutma Operasyonu'nun Antalya'da yapıldığını duyuran Bakan Soylu, "Erzincan'da 38’inci operasyonu, Isparta'da 39’uncu operasyonu ve Ordu'da da 40'ıncı operasyonu düzenledik. Antalya'daki operasyon, 5 aylık bir çalışmanın ürünüydü. Saat 06.00'da başlayan operasyona bin 321 polis ile jandarma katıldı. Ordu, Erzincan ve Isparta'da da aynı şekilde operasyon düzenlendi. Uzun süreli takip için sürekli sahadayız. Bu takipler, diğer operasyonlar gibi değil. Burada hedef çeteyi çökertmek ve satış ağını ortaya çıkarmaktır." dedi.

"ABD ve Avrupa gibi pes etmeyeceğiz"

Türkiye'nin her ilinde Kökünü Kurutma Operasyonu'nun düzenleneceğini kaydeden Soylu, "ABD ve Avrupa gibi uyuşturucuyla mücadele karşısında pes etmeyeceğiz. Dünyaya örnek olacak bir mücadelenin içindeyiz. 6 yıl öncesine kadar uyuşturucudan hükümlü ve tutuklu kişi sayısı 36 bindi, şu an ise 122 bine yükseldi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)