4 cezaevinde 120 hükümlüye Covid-19 tanısı konuldu!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde cezaevlerindeki tutukluların durumuna ilişkin, "4 ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye koronavirüs tanısı konuldu, tamamı hastanelerde tedavi altında, sağlık durumları iyi." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 28.04.2020, 14:16 28.04.2020, 14:47
4 cezaevinde 120 hükümlüye Covid-19 tanısı konuldu!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine ve salgın sürecinde cezaevlerindeki tutukluların durumuna ilişkin açıklamada bulundu. 

Bakan Gül, adliyelerde yoğunluğu yüzde 95 oranında azalttıklarını kaydederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, adliye ve icralardaki ertelemelerin 15 Haziran'a kadar uzatıldığını duyurdu." dedi. 

"Bu dönemin kahramanları infaz koruma memurları"

Gül, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının gidişatına göre bu süreyi öne çekilebileceklerini aktararak, "Bizim için bu dönemin kahramanları infaz koruma memurlarıdır." ifadesini kullandı.

"4 ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye koronavirüs tanısı konuldu"

Cezaevlerindeki tutukluların durumuna ilişkin Gül, "4 ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye koronavirüs tanısı konuldu, tamamı hastanelerde tedavi altında, sağlık durumları iyi." açıklamasını yaptı. 

"Her türlü hijyen malzemeleri düzenli ve bedelsiz veriliyor"

Gül, ceza infaz kurumuna getirilen kişilerin muayenelerinin gerçekleştirildiğini ve hastalık belirtisi olmaması durumunda 14 gün karantina altına aldıklarını belirterek, "Her türlü hijyen malzemeleri düzenli ve bedelsiz verilmektedir." diye konuştu. 

Yorumlar (0)