4 belediye başkanı görevden alındı

İçişleri Bakanlığı, Muş'ta 3 belediye başkanını örgüt propagandası yapmak, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'u ise FETÖ'ye üye olmak suçundan görevden aldı.

GÜNDEM 18.12.2019, 08:08 18.12.2019, 08:25
4 belediye başkanı görevden alındı

3 belediye başkanı "terör örgütü propagandası yapmak", bir belediye başkanı ise "FETÖ'ye üye olmak" suçundan İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "terör örgütü üyesi olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve gözaltı süreci devam eden Muş ilinin Bulanık ilçesi Belediye Başkanı Adnan Topçu ile Varto Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan Baytaş, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve gözaltı süreci devam eden Muş ilinin Bulanık ilçesi Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Kesik görevden uzaklaştırıldı.

FETÖ'den tutuklanmıştı

"Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olma" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz da görevinden uzaklaştırıldı.

Yerine atananlar

Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Varto Belediyesi Başkanlığına; Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi, Bulanık Belediyesi Başkanlığı ile ilçeye bağlı Erentepe Belde Belediyesi Başkanlığına ve Urla Kaymakamı Önder Can ise Urla Belediyesi Başkanlığına başkan vekili olarak görevlendirildiler.

Yorumlar (0)