334 Türk işçi KYK yurtlarına yerleştirildi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde işçi olarak çalıştıkları Irak'tan Türkiye'ye getirilen 334 Türk vatandaşı, Kütahya'da Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

GÜNDEM 04.04.2020, 09:29 04.04.2020, 09:40
334 Türk işçi KYK yurtlarına yerleştirildi!

334 Türk işçi, Irak'tan Türkiye'ye getirilerek gözlem altına alındı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda, İçişleri, Dışişleri, Ulaştırma, Sağlık ve Altyapı Bakanlıklarının gerçekleştirdiği ortak çalışma ile 334 kişi, Irak'ın Bağdat kentinden kalkan uçak ile Kütahya Zafer Havalimanı'na getirildi.

İşçiler, uçaktan indikten sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra da polis ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ile beraber otobüslerle şehir merkezine taşındı.

Geniş güvenlik tedbirleri eşliğinde getirilen Türk işçiler, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait Hezar Dinari ve Emine Gülbahar öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Polis ekipleri tarafından binaların çevresinde güvenlik tedbirleri alındı. 

Söz konusu yurtlarda 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak işçilerin gereksinimleri, İl Sağlık Müdürlüğü, Kütahya Valiliği, Türk Kızılayı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak.


 

Yorumlar (0)