33 zanlı gözaltına alındı

HDP İl Başkanı ile 2 muhtar ve 1 avukatın da aralarında olduğu 33 zanlı gözaltına alındı.

GÜNDEM 14.07.2020, 08:13
33 zanlı gözaltına alındı

Gaziantep'te bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma çerçevesinde HDP İl Başkanı, 2 muhtar ve 1 avukatın da aralarında olduğu 33 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde HDP Gaziantep İl Başkanı Musa Aydın, merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanları, DBP Gaziantep il başkanı ile 2 mahalle muhtarı ve 1 avukat da dâhil olmak üzere toplam 33 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri gözaltı kararından sonra sabah saatlerinde 27 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirdi.

Operasyonların düzenlendiği mahallelere giriş ve çıkışları kapatan Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri (Polis Özel Harekat / PÖH), bazı evlerin kapılarını "koçbaşı" ile kırarak açtı.

Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman bulundu ve delil niteliğindeki dokümanlara el konuldu.

Operasyonda 33 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Gaziantep İl Başkanı Musa Aydın ile merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanları, DBP Gaziantep İl Başkanı ile 2 mahalle muhtarı ve 1 avukat da bulunuyor.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar ifadeleri alınmak üzere Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Yorumlar (0)