33 kişi yaralanmıştı: İETT ve Tramvay kazasında vatmanın ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Eyüpsultan'da, İETT otobüsü ve tramvayın çarpıştığı kazanın ardından gözaltına alınan vatman Semi Özcan tutuklama istemiyle mahkemeye gönderildi. Savcılıkta ifade veren Özcan, ''Olay gününde hiçbir şey tüketmemiştim. Açlıktan biran gözüm karardı. Bayılmış bile olabilirim. Baygınlık yaşadığım için tramvay ışıklarının kırmızı mı yeşil mi yandığını net bir şekilde hatırlamıyorum'' dedi.

GÜNDEM 06.12.2022, 14:36
33 kişi yaralanmıştı: İETT ve Tramvay kazasında vatmanın ifadesi ortaya çıktı

İstanbul'un ilçesi Eyüpsultan’da İETT otobüsü ve tramvayın çarpıştığı kazada gelişme yaşandı. Olayın ardından gözaltına alınan vatman Semi Özcan için tutuklanma talep edildi. Kazaya dair gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan Semi Özcan, “Sabah bir şey yemedim. Açlıktan gözüm karardı. Bayılmış bile olabilirim” şeklinde konuştu.

Tutuklanma istemiyle savcılığa sevk edildi

Savcılıkta ifadesi alınan vatman daha sonra "bilinçli taksirler birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçu gerekçesiyle tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

7 senedir vatman olarak görev yaptığını ifade eden Semi Özcan, "İki senedir T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı üzerinde çalışıyorum. Alibeyköy durağından vatandaşları aldıktan sonra yeniden kalkış yaptım. O sırada kabin içinde tek başımaydım. Son olarak yolu gözümle izlediğimi biliyorum. Fakat hareket ettikten sonraki süreç zihnimde yok. Yaklaşık 4 ay önce kalp çarpıntısı rahatsızlığıyla hastaneye başvurmuştum. Bunun haricinde farklı bir kronik hastalığım yoktur.

Olay gününün sabahında herhangi bir şey tüketmedim. Açlıktan dolayı gözüm karardı. Bayılmış bile olabilirim. Ne kadar süre baygın olduğumu bilmiyorum. Çünkü gözümü açtığımda kullandığım tramvayın İETT otobüsü ile çarpıştığını ve olay yerinde birçok ambulansın bulunduğunu fark ettim. Sonrasında sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldüm. Oradan çıkıp karakola gittik ve ifademi verdim” dedi.

“Baygınlık yaşadım, hatırlamıyorum”

Başına ilk kez böyle bir olay geldiğini aktaran Özcan, "Yaşanan olaydan ötürü çok üzgünüm. Olanlar kontrolüm ve irademin dışında yaşanmıştır. Baygınlık olduğu için tramvay ışıkları kırmızı mı yeşil mi yanıyordu hatırlamıyorum. Normal şartlarda tramvay kabini içerisinde ivme kolunu manuel olarak kullanırım. Farklı bir güzergahta ya da aynı güzergahta daha önce başıma birden fazla defa sinyalizasyon arızaları geldi. Fakat olay gününde meydana gelen kazada, sistemin benzer bir hata içerip içermediğini bilemiyorum. Araştırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)