33 ilin başsavcısı değişti

HSK'nin, 351 idari ve 5 bin 75 adli savcı ve hakimi kapsayan yaz kararnamesi tamamlandı. Kayseri, Kocaeli ve Eskişehir'in de aralarında bulunduğu 33 kentin başsavcıları değişti.

GÜNDEM 19.06.2022, 23:00
33 ilin başsavcısı değişti

HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) 1'inci Dairesi'nin, 351 idari ve 5 bin 75 adli savcı ve hakimi kapsayan idari ve adli yargı yaz kararnamesi tamamlandı.

Yeni başsavcılar atandı

Kararnameyle Kayseri, Kocaeli, Konya, Antalya, Bursa ve Eskişehir'in de arasında olduğu 33 kentin başsavcısı değişti, 3 Bölge Adliye Mahkemesi'ne de yeni başsavcılar atandı.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ali Yeldan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ferhat Kapıcı Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz ise Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zafer Koç Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi.

Kadın il başsavcısı ikiye yükseldi

Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanırken, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar ise Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. 

HSK 1'inci Daire Başkanı Halil Koç, tamamladıkları kararnamenin, HSK'nın resmi internet adresinde yayımlanacağını belirtti.

Yorumlar (0)