31 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü çatısı altında faaliyet gösteren akaryakıt özel ekibi tarafından, Konya'da iki adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, 31000 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

GÜNDEM 04.09.2021, 22:32 05.09.2021, 17:45
31 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamaya göre, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında kolluk birimleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ekiplerinden oluşturulan ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü çatısı altında çalışmalarına devam eden akaryakıt özel ekibi, Konya'da önemli bir operasyona daha imza attı.

Ekipler tarafından bir adreste kaçak akaryakıt satıldığına dair istihbarat alındı.

Araştırma sonucunda bahse konu istihbaratı doğrulayan bulgulara rastlanması üzerine şüpheli adres belirlendi.

Adreste faaliyet göstermekte olan iş yeri fiziki takip altına alınırken, söz konusu iş yerinde bulunan tanklardan kamyon ve tır türü araçların depolarına akaryakıt ikmal edildiğini tespit edildi.

6 kişi hakkında işlem yapıldı

Kaçak akaryakıtın iş yerine kapalı kasaya sahip bir kamyonla getirildiği belirlendi. Aracın izini süren ekipler tarafından, yasa dışı yollardan piyasaya sürülen kaçak akaryakıtın, Konya Organize Sanayi Sitesi'ndeki madeni yağ lisanslı bir şirketin tesislerinde üretildiği tespit edildi.

Bu durum üzerine Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gerçekleştirilen operasyonda, şüpheli iş yerinde bir tıra yakıt ikmali gerçekleştirenler kıskıvrak yakalandı.

Kaçak akaryakıtın satışının yapıldığı iş yerinde 5000, üretildiği tesiste ise 26000 litre akaryakıt ele geçirildi.

El konulan akaryakıt, Konya Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na teslim edildi. Akaryakıtın nakil işleminde kullanılan kamyona el konulurken, soruşturma çerçevesinde 6 şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten adli işlem yapıldı.





Yorumlar (0)