300 bin liralık esrarı iç çamaşırına saklamış

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Yahşihan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, durdurdukları bir yolcu minibüsünde Afgan uyruklu bir kişinin iç çamaşırına gizlenmiş 300 bin TL değerinde esrar ele geçirdi.

GÜNDEM 29.04.2021, 15:02 30.04.2021, 10:30
300 bin liralık esrarı iç çamaşırına saklamış

Kırıkkale-Ankara karayolunda durdurulan minibüste üzerinde esrar bulunan yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı.

400 gram esrar ele geçirildi

Kırıkkale’de Jandarma ekipleri, Kırıkkale-Ankara karayolu mevkiinde bulunan Yüksek Hızlı Tren köprüsü altında oluşturulan kontrol noktasında Ankara istikametine giden bir yolcu minibüsü durdurdu.

Narkotik köpeği "Cesur”un da yer aldığı denetleme sırasında köpeğin yolculardan birine aşırı tepki vermesi ekiplerin dikkatini çekti. Ekipler daha sonra Afgan uyruklu olduğu öğrenilen şâhısı araçtan indirerek üzerini aradı.

Yakın bir dönemde yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaptığı belirlenen kişinin üzerinde yapılan aramada iç çamaşırına saklanmış vaziyette 400 gram esrar ile beraber 4 milyon İran riyali, 2 adet cep telefonu ve 2’de sahte yol izin belgesi bulundu.

Sağır numarası yaptı

Ekiplerin kendisinden şüphelendiğini anlayan şahıs o esnada aranmamak için sağır ve dilsiz numarası yaparak ekipleri atlatmaya çalıştı. 

Şahısın numarasını yemeyen ekipler üzerinde buldukları maddelerle beraber onu ve minibüs şoförü ile şoförün yeğenini gözaltına alıp karakola götürdü.

Şüphelilerin jandarma karakolundaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar (0)