"30 metre derinliğe kadar tüm teröristler çıkarılacak"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fırat Nehri'nden Irak sınırına kadar, 30 kilometre derinliğe kadar tüm PKK/YPG teröristleri çıkarılacak." dedi.

GÜNDEM 01.11.2019, 15:55 01.11.2019, 16:46
"30 metre derinliğe kadar tüm teröristler çıkarılacak"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılış Töreni kapsamındaki "Sahada ve Masada Güçlü Diplomasi" konulu ilk derse katıldı. 

Bakan Çavuşoğlu, Rusya ve ABD ile varılan anlaşmalara ilişkin, "Biz en az hasarla iki mutabakatla istediğimizi aldık. Harekâtı yapmasaydık masada da güçlü olmazdık. Biz her zaman diplomasiden yana ve çözümden yanayız. Biz her zaman sözümüzü tutarız ve muhataplarımızdan da sözlerini tutmasını isteriz. Kalıcı bir barışı Suriye'de Türkiye olarak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"10 kilometrelik derinlikte birlikte devriye gezeceğiz"

Rusya ile varılan Soçi Mutabakatı'na ilişkin Çavuşoğlu, "Fırat Nehri'nden Irak sınırına kadar, 30 kilometre derinliğe kadar tüm PKK/YPG teröristleri çıkarılacak. 10 kilometrelik derinlikte birlikte devriye gezeceğiz, birlikte devriye faaliyetleri başladı. Teröristlerin 30 kilometre çıkarılmasında Kamışlı dahildir, oradan da çıkartılacak ama devriyede hariçtir. Çünkü başından beri burada zaten rejim var." dedi.

Yorumlar (0)