3 ton bozuk eti dürüp vatandaşa yedireceklerdi

İzmir'in Buca ilçesinde 3 ton 100 kilogram bozulmuş tavuk ve hindi eti ele geçirildi. Etlerin büyük bölümünün döner satışına hazırlandığı belirlendi.

GÜNDEM 05.02.2020, 11:44 05.02.2020, 12:09
3 ton bozuk eti dürüp vatandaşa yedireceklerdi

İzmir ilinin Buca ilçesindeki bir imalathanede bozulmuş 3 ton 100 kilogram tavuk ve hindi eti ele geçirildi. Ele geçirilen bozuk tavuk ve hindi etlerinin büyük kısmının döner yapılmaya hazır hâle getirildiği, geriye kalanının da döner yapılarak halka satılacağı tespit edildi.

Buca Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı zabıta ekipleri, Seyhan Mahallesi'nde depo görünümündeki bir imalathaneye baskın düzenledi.

İmalathanede döner hazırlandığını gören zabıta ekipleri, bozulmuş hâlde 3 ton 100 kilogram tavuk ve hindi eti buldu.

Büyük bölümü pişirilip satılmaya hazır döner topu hâline getirilen, bir kısmı da dönere hazırlanan bozuk etler imha edilirken, ruhsatsız imalathane hakkında yasal işlem başlatıldı.

"Yaptırımların caydırıcı olması gerekiyor"

İnsan sağlığına tehdit oluşturacak tüm unsurlara müdahale ettiklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, şu ana kadar birçok iş yeri hakkında işlem yapıldığını belirterek, "Yaptırımların caydırıcı olması gerekiyor. Sağlıksız ürünleri piyasaya sürüp kazanç elde edenler, yüzlerce kişinin canına kastetmektedir. Bu bir gıda terörüdür. İnsan canına kasteden bu işletmelerin kökünü kazımamız lazım." dedi.

Yorumlar (0)