3 terörist ikna edildi!

İçişleri Bakanlığı, Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK'nın 3 mensubunun daha ikna çalışmaları sonucu güvenlik güçlerine teslim olduğunu, 2020 yılının başından bu tarafa ikna yoluyla teslim olanların sayısının 144'e yükseldiğini duyurdu.

GÜNDEM 02.09.2020, 10:17
3 terörist ikna edildi!

İçişleri Bakanlığı; EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) ve JGK'nın (Jandarma Genel Komutanlığı) ikna çalışmaları sonucu Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 kişinin daha örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığının ikna çalışmaları sonucunda, bölücü terör örgütü PKK üyesi 3 mensubun terör örgütünden kaçarak güvenli bir şekilde Şırnak'taki güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

Teslim olan 3 örgüt mensubunun da bölücü terör örgütü PKK'ya 6 yıl önce katıldıklarını tespit eden güvenlik güçleri, son olarak birlikte Irak'ta faaliyet gösterdiklerini belirledi.

İçişleri Bakanlığı yazılı açıklamasında, bu 3 örgüt mensubunun daha teslim olmasıyla 1 Ocak 2020 tarihinden bu tarafa ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısının 144'e çıktığı vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı, ailelerin de desteğiyle örgüt mensuplarının bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak devlete sığınmaları konusunda ikna çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Yorumlar (0)