3 terörist etkisizleştirildi

Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında düzenlenen hava harekâtında 3 terörist etkisiz hâle getirildi.

GÜNDEM 10.07.2020, 15:57
3 terörist etkisizleştirildi

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Pençe-Kaplan Operasyonu'nun başarıyla devam ettiği belirtilerek, Haftanin bölgesinde yerleri belirlenen bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin daha, gerçekleştirilen hava harekâtıyla etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye sınırlarını ve güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütü PKK'ya karşı başlattığı Pençe-Kaplan Operasyonu ağırlıklı olarak Hakurk, Metina, Zap ve Haftanin bölgelerinde sürüyor.

15 Haziran'da başlatılan Pençe-Kartal Operasyonu'nda eş zamanlı olarak Sincar, Mahmur, Zap, Haftanin, Avaşin, Kandil, Darabi ve Karaçok Dağı 30'un üzerinde F-16 savaş uçağı ile vurulmuş, saatler süren hava harekâtında Türk Silahlı Kuvvetleri 81 PKK hedefini imha etmişti.

Pençe-Kartal Operasyonu'ndan tam 2 gün sonra yani 17 Haziran 2020 tarihinde Pençe-Kaplan Operasyonu'na geçilmiş ve Millî Savunma Bakanlığı tarafından operasyonun ilk 36 saatinde, bölücü terör örgütü PKK'ya ait 500'den fazla hedefin imha edildiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)