3 ilde 22 adrese şafak baskını

İstanbul merkezli olmak üzere Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak uyuşturucu baskınları yapıldı.

GÜNDEM 15.06.2020, 08:07
3 ilde 22 adrese şafak baskını

İstanbul merkezli düzenlenen uyuşturucu operasyonu, İstanbul başta olmak üzere Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu üç ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonunu, havadan helikopter destekli, yerden ise Polis Özel Harekât timleri destekli olarak icra etti.

Önceden tespit edilen 22 adrese eş zamanlı olarak ilk önce Polis Özel Harekât (PÖH) timleri girdi ve Özel Harekât Polislerinin bir bölümü de çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Adreslere girildikten ve güvenlik sağlandıktan sonra bu kez de Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri adreslerde arama yaptılar.

Hassas burunlarla yapılan aramalarda yüksek miktarda uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi.

İstanbul başta olmak üzere Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu operasyonlarda bazı zanlılar da yakalanarak gözaltına alındı.

Şimdilik uyuşturucu miktarı ve gözaltı uygulanan şüpheli sayısına ilişkin bilgi verilmezken, gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüklerine götürülen zanlıların sorgularının devam ettiği bildirildi.

Şüphelilerin sorgularının ve resmî işlemlerinin bu üç ilin Emniyet Müdürlüklerinde tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edilecekler.

Sorguların tamamlanmasının ardından Emniyet'ten ayrıntılı bilgi verileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)