En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

3 hafta içerisinde düzelecek dediler, Haliç siyaha büründü!

GÜNDEM 06.07.2020, 15:38

Daha önce pis kokusu ve kirliliği yüzünden gündem gelen Haliç, İBB’nin 3 hafta içerisinde düzelecek açıklamasının ardından daha da beter oldu. 

Kirlilik ve kötü kokmaya başlaması ile Türkiye’nin gündemine oturan Haliç,  haftalar sonrası yeniden havadan görüntülendi.

Altın Boynuz olarak adlandırılan Haliç, 12 Haziran’da siyaha bürünmüş haliyle görüntülenmişti. Bu görüntüler üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Haliç’ten incelemek üzere numune almıştı.

İBB düzelmesi için 3 hafta süre vermişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Haliç’in renginin değişmesinin kirlilikten değil yaşanan alg patlaması ile aşırı yağmurlardan kaynaklandığını öne sürmüştü. Yapılan açıklamada Haliç’in, 3 hafta içerisinde düzeleceği ve yeniden mavi sularına kavuşacağı belirtilmişti

Haliç daha da beter oldu

Günler sonra yeniden havadan görüntülenen Haliç ‘in daha kötüye giderek siyahlıkların artığı görüldü.

Drone kamerasına yansıyan görüntülerde yer yer çöplerin olması ve sahil kısımlarının büyük bir bölümünün çamura büründüğü görüldü.

Kokudan dolayı evlerinde oturmaktan rahatsız duyduklarını dile getiren vatandaşlar, bir zamanlar temizlenerek mavi sularına kavuşan Haliç’in yeniden eski günlerine doğru gittiğini söylediler.

Vatandaşlar bu durumun yetersiz temizlik çalışmalardan kaynakladığını söyleyerek, yetkililerden bu durumu düzeltmelerini istediler

Yorumlar (0)