29 Ekim'de 100 DEAŞ'çı yakalandı

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'tan DEAŞ açıklaması: Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde eylem arayışında olan DEAŞ'a yönelik 21 ildeki 26 operasyonda 100 kişi yakalandı.

GÜNDEM 30.10.2019, 12:59 30.10.2019, 13:32
29 Ekim'de 100 DEAŞ'çı yakalandı

Emniyet Genel Müdürü Aktaş, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde eylem arayışında olan terör örgütü DEAŞ'a yönelik 21 ilde 26 operasyon gerçekleştirildiğini ve 100 kişinin yakalandığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, "Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde eylem arayışında olan DEAŞ'a yönelik 21 ildeki 26 operasyonda 100 kişi yakalandı." açıklamasında bulundu.

EGM'den (Emniyet Genel Müdürlüğü) yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğünde düzenlenen koordinasyon toplantısında konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, FETÖ, DEAŞ, PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı gösterilen mücadelenin titizlik ve kararlılıkla sürdürüldüğünü ve sürdürülmeye devam edileceğini kaydetti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, şu bilgileri verdi:

"Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde olası eylem arayışında olan DEAŞ terör örgütüne yönelik 21 ilde 26 operasyon gerçekleştirildi ve toplam 100 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili sosyal medya hesapları üzerinden kara propaganda yapan 1297 hesap tespit edildi, 452 kişi gözaltına alındı ve 78 kişi tutuklandı."

Çakarlı araçlar

Diğer taraftan, kamuda "çakarlı" araçlarla ilgili yeni uygulamanın 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini de hatırlatan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, yeni düzenlemeyle yetkisiz ve amacı dışında "çakar" kullanımının önüne geçileceğini belirtti.

Uyuşturucu ve kaçakçılık

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, uyuşturucu ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele ile asayiş suçlarının önlenmesine yönelik operasyonların başarıyla sürdürdüğünü de ifade ederek, "Yol kontrol noktalarında tedbirler arttırılarak devam etmekte olup, uygulama noktalarında da personelimiz gerekli hassasiyeti göstermektedir." diye konuştu.

Yorumlar (0)