28 Şubat davasında yeni gelişme: Yargıtay dava dosyasını istedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında 1700 klasörlük dava dosyasını, sanık avukatlarının itirazı üzerine Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinden istedi.

GÜNDEM 03.09.2021, 16:17
28 Şubat davasında yeni gelişme: Yargıtay dava dosyasını istedi

28 Şubat davasıyla ilgili Yargıtay 3. Ceza Dairesinin 9 Temmuz’da temyiz incelemesini tamamlamasından sonra Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, cezası kesinleşmiş olan 14 kişiyle ilgili hükmün kesinleşme kararını 18 Ağustos günü infaz savcılığına yolladı. Müebbet hapis cezası alan, aralarında Çetin Doğan ve Çevik Bir’in de yer aldığı 14 emekli generalle ilgili 19 Ağustos'ta tutuklamaya ilişkin yakalama kararı verildi.

Yargıtay dosyayı istedi

Daha sonra yakalanan sanıklar, hükmün infazı amacıyla cezaevine gönderildi.

Bilgilere göre, infaz kararından sonra sanık avukatları, tekrar yargılama yapılması amacıyla gerekli şartlar oluşması sebebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına itirazda bulundu.

Başsavcılık, bunun üzerine itirazları değerlendirmek amacıyla; 1700 klasörden oluşan dosyayı 28 Şubat davasını karara bağlayan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinden istedi.

Mahkemenin çalışmayı tamamlamasıyla birlikte klasörler, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yollanacak.

İnceleme neticesinde savcılık, itirazı uygun görmesi durumunda gereğinin yapılması amacıyla dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine yollayacak.

Hükmü bozulan hakimler tekrar hakim karşısına çıkacak

Bu aşamanın ardından ceza dairesi, daha önceki kararında bir değişiklik yapmaması halinde Yargıtay Ceza Genel Kuruluna nihai karar için dosyayı göndereecek.

Ayrıca Yargıtay 3. Ceza Dairesi, temyiz incelemesi neticesinde hüküm bozulan sanıklar; eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Hayri Bülent Alpkaya, dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, YÖK eski üyesi Erdoğan Öznal ile dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Muhittin Şenel'in yeniden yargılanmasına 22 Kasım tarihinde başlanacak.

Yorumlar (0)