28 Şubat davasında nihai karar: Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın müebbet hapsi onandı

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasının nihai kararları belli oldu. Müebbet hapis cezası alan Çetin Doğan ve Çevik Bir’in aralarında bulunduğu 14 sanık için tutuklama kararı verildi. 

GÜNDEM 18.08.2021, 17:29 19.08.2021, 16:00
28 Şubat davasında nihai karar: Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın müebbet hapsi onandı

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasında Yargıtay, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi için verilen cezaları onadı. Önceki dava sonucunda 14 sanık için müebbet hapis cezaları istenmişti.  



Karar, yerel mahkemece onaylandı 

Bugün yerel mahkemeye gönderilen dava kararları, onandı. Böylelikle 14 sanık için müebbet cezası kesinleşmiş oldu. Hakkında tutuklama kararı çıkan kişiler, terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınacak. 



Hakkında tutuklama kararı çıkan sanıklar 

Aralarında Çetin Doğan ve Çevik Bir’in de bulunduğu, hakkında tutuklama kararı çıkan sanık listesi şu şekilde: Yıldırım Türker, Vural Avar, Kenan Deniz, İlhan Kılıç, İdris Koralp, Hakkı Kılınç, Fevzi Türkeri, Erol Özkasnak, Çetin Saner, Cevat Temel Özkaynak, Aydan Erol ve Ahmet Çörekçi. 

Yorumlar (0)