28 Şubat davasında 5 kişiye daha gözaltı

28 Şubat davasında, müebbet hapis cezaları kesinleşmiş olan hükümlülerden; Ahmet Çörekçi, Kenan Deniz, Aydan Erol ve İlhan Kılıç cezaevine gönderilirken, 2 hükümlünün infaz işlemleri devam ediyor.

GÜNDEM 20.08.2021, 17:12 22.08.2021, 09:05
28 Şubat davasında 5 kişiye daha gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yakalama kararının ardından şehirde ikamet ettikleri tespit edilen hükümlüleri gözaltına almak için operasyon gerçekleştirdi.

Hükümlüler gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi, dönemin Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı, Başbakan Askeri Başdanışmanı emekli Tümgeneral Kenan Deniz'i, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı emekli Koramiral Aydan Erol’u ikamet adreslerinde ve dönemin MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç'ı ise Fenerbahçe Orduevi'nde gözaltına aldı.

Gözaltına alınan hükümlüler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Karar çerçevesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral Çetin Saner, Silivri'de teslim oldu. Çetin Saner, sağlık kontrolünden sonra Silivri Adliyesi'ne götürüldü.

Ayrıca emekli Tuğgeneral İdris Koralp, Bakırköy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

4 hükümlü cezaevinde

89 yaşındaki hükümlü Ahmet Çörekçi, sağlık kontrolünden sonra getirildiği İstanbul Adliyesi'nde, salgın koşulları ve yaşlılığa bağlı sağlık problemleri gerekçesiyle otoparkta polis otomobilinde bekletildi. Ahmet Çörekçi'nin adliyedeki işlemleri infaz savcılığı tarafından dosya üzerinden gerçekleştirildi. Ardından hüküm yüzüne okunan Ahmet Çörekçi, daha sonra Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

73 yaşındaki Kenan Deniz, 81 yaşındaki Aydan Erol, 85 yaşındaki İlhan Kılıç, Kartal Anadolu Adliyesi'nde hükümleri yüzlerine okunmasından sonra Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Bakırköy Adliyesi’nde teslim olan İdris Koralp'in, Silivri Adliyesi’nde ise Çetin Saner'in işlemleri devam ediyor.

28 Şubat davasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, müebbet hapis cezası kesinleşen 14 kişiye ilişkin yakalama kararı çıkarmıştı.

Yorumlar (0)