27 ilde eş zamanlı 'Tırpan' operasyonu

Organize suç örgütleri ve söz konusu örgütlere silah temin eden gruplara ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekipleri tarafından, ‘Tırpan’ kod adıyla 27 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

GÜNDEM 24.12.2021, 11:29 26.12.2021, 09:44
27 ilde eş zamanlı 'Tırpan' operasyonu

Organize suç örgütleriyle ülke genelinde mücadele devam ederken, 389 şüphelinin yakalanması için İçişleri Bakanlığı tarafından operasyon düzenlendi.

27 ilde eş zamanlı operasyon

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı, 389 şüphelinin yakalanması konusunda harekete geçildiğini açıkladı.

"Suç işlemek için örgüt kurmak", “Örgüt faaliyetleri çerçevesinde tehdit, tefecilik ve yağma" suçlarına yönelik 13 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin eden 28 suç grubunda faaliyette bulunan 389 şüpheli ile ilgili ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları ile birlikte KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda; Ankara, Adana, Antalya, İzmir, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Balıkesir, Mersin, Aydın, Muğla, Adıyaman, Aksaray, Afyonkarahisar, Çanakkale, Düzce, Denizli, Elazığ, Gaziantep, Konya, Karabük, Tekirdağ, Şanlıurfa, Samsun, Rize, Mardin ve Malatya’da operasyon yapılması kararı alındı.

Suç örgütü mensuplarının, yüksek faizle borç verip ödeyemeyenlerin varlıklarına tehdit, şiddet ve cebirle haksız bir biçimde el koydukları ve silah ticaretiyle örgüte menfaat sağladıkları belirlendi.

Örgüt gücünü kullanarak üçüncü kişiler arasındaki anlaşmazlıkları çözdükleri ve "komisyon" ismi altında para istedikleri tespit edilen zanlıların, turizm yerlerindeki eğlence mekanlarına ortak olmak gerekçesiyle "çökmeye" çalıştıkları ve silah zoruyla sahiplerine senet imzalatarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Ayrıca şüphelilerin çek-senet tahsilatı gerçekleştirdikleri ve yasa dışı kumarhane işlettikleri öğrenildi.

İstanbul’da 9 şüpheli gözaltında

Operasyonun düzenlendiği kentlerden biri olan İstanbul’da, 9 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başta Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar ve Beylikdüzü ilçeleri olmak üzere şehir genelinde faaliyette bulunan, kamuoyunda “Sarallar” ismiyle tanınan suç örgütüne operasyon düzenlendi.

“Yağma”, “Suç işlemek üzere örgüt kurma”, “Yağma amaçlı tehdit” ve “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” gibi suçlara karıştıkları belirlenen ve E.B. isimli şahsın liderliğini yaptığı suç örgütüne ilişkin düzenlenen eş zamanlı baskınlar sonucunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Baskın gerçekleştirilen adreslerdeki aramalar sonucunda 1 ruhsatsız tabanca ile birlikte 18 fişek ele geçirildi.

Yorumlar (0)