268 Mehmetçik uğurlandı: "Cennete gideceğimizi biliyoruz"

Diyarbakır'dan 268 Mehmetçik, Resulayn'a uğurlandı. Jandarma astsubay çavuş Ali Taf, vatan uğruna gittiklerini ve orada şehit olmaları halinde cennete gideceklerini bildiklerini ifade etti. 

GÜNDEM 01.07.2020, 14:37

TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) sınır ötesi operasyonlarına katılacak olan 268 Mehmetçik, Diyarbakır'dan Resulayn şehrine gitmek üzere yola çıktı. 

Silvan Komando Alay Komutanlığı'nda önemli bir uğurlama töreni gerçekleştirildi.

İlk olarak saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı ile komando andı okundu.

"Bu emaneti almayı hazırsınız"

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, törende yaptığı konuşmada, enkazların altında hep Mehmetçik'in olduğunu ve mesleğe başlarken ettikleri yeminle vatanı emanet aldıklarını söyledi.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erdem, Mehmetçik'in Lice'yi, Hani'yi, Diyarbakır'ı ve Kulp'u emanet aldığını, artık Türkiye'nin yanı başındaki coğrafyada masumların gözyaşını ve hakkını emanet almaya gideceğini ve bu emaneti almaya hazır olduklarını ifade etti. 

Erdem, gözyaşı ve kanın sel olduğu coğrafyaya gittiklerini ve 6 ay sonra da görevini yerine getirmiş bir birlik olarak Mehmetçik'i burada karşılamayı umut ettiklerini belirtti.

"Vatan uğruna gidiyoruz"

Jandarma astsubay çavuş Ali Taf, Diyarbakır'dan Resulayn'a kazasız gitmeyi umut ettiğini söyledi.

Jandarma astsubay çavuş Taf, Mehmetçik'in gittiği her yerde şehit verdiğine dikkat çekti. 

Taf, vatana canlarının feda olduğunu ve bunu boşa söylemediklerini kaydederek, Resulayn'a vatan uğruna gittiklerini ve şehit olmaları durumunda cennete gideceklerini bildiklerini ekledi.  

Yorumlar (0)